Siyasilerden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

TAKİP ET

Cumhuriyetimizin 99. yılı dolayısıyla siyasiler kutlama mesajları yayınladı. İşte o mesajlar...

'CUMHURİYET YENİDEN DOĞUŞUN ADIDIR'

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Demirtaş, "Cumhuriyet yeniden doğuşun adıdır "dedi. 

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Başkan Demirtaş, "Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur” dedi.

'CUMHURİYET GÜVENCEMİZ' 

Mesajında Cumhuriyet’in her türlü imkansızlıklara rağmen çok ağır bedellerle kurulduğunu da belirten Başkan Demirtaş, “Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum ” dedi.


 

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak hepimizin ortak ve en önemli vazifesidir” dedi.

Samsun Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutladı.
Başkan Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında "Şanlı tarihi boyunca kazandığı zaferler ve destansı kahramanlıkları dilden dile aktarılan aziz milletimizin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz” dedi. 

'TEK YUMRUĞUZ'

Başkan Kılıç mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden şanlı mücadelede, yediden yetmişe kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan aziz milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa etmektedir. Cumhuriyetimizin 99 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren aziz milletimizin kahraman evlatları Malazgirt'ten Çanakkale'ye kadar tarihin her döneminde asil ve kararlı duruşuyla insanlığa barış, huzur ve umut olmuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Bugün hepimize düşen ortak görev, milli değerlere, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, bu ruh ve bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan ülkemiz, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken ve gelişirken, bu ilerlemeye ve gelişmeye yılmadan, yorulmadan, aşkla, şevkle, azimle, çalışarak, omuz verip katkı sağlayacağız. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan kılan şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hemşehrilerimin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum "ifadelerini kullandı. 

'CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ'

CHP PM Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Cumhuriyet Bayramı mesajında,"Cumhuriyetimizi, kuruluştaki ilkeleriyle birlikte sonsuza dek yaşatacağız! "dedi.     

'ONUR VE GURURLUYUZ'

Hancıoğlu, "Bugün, vatanımızın kuruluşunun, bağımsızlığımızın, ulusal egemenliğimizin, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yılını ve en büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tarifsiz bir onurla ve büyük bir coşkuyla kutluyoruz "dedi. 

CUMHURİYET SONSUZA 
KADAR YAŞAYACAK 

Hancıoğlu mesajında, "Cumhuriyet’imizin 99 yıllık süre zarfında bizlere sunduğu kazanımları korumak, bu kazanımları evrensel değerlerle yoğurarak gelecek nesillere taşımak, egemenliğin asıl sahibi olan milletimizin düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, adaletin ‘hukukun üstünlüğü ilkesi’ ışığında teminat altına alındığı bir Türkiye’yi inşaa etmek üzerimize düşen en büyük görevdir. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına doğru ilerlerken, Ulusumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyet’imizin kurucusu ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına, kahraman şehit ve gazilerimize verdiğimiz sözü tekrarlıyoruz: Cumhuriyetimizi, kuruluştaki ilkeleriyle birlikte sonsuza dek yaşatacağız! "ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ VAR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için yeni hedefler ortaya koyduk. Bugün ülkemiz; güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve kalkınma iradesiyle önü kesilemez bir hıza ulaşmıştır "dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında, "Milletimizin istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıkacağını ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği Cumhuriyetin İlanı’nın 99. yıl dönümünü büyük gurur ve heyecanla kutluyoruz "dedi. 

'MİLLET İRADESİNİN 
ÜZERİNDE GÜÇ YOK'

Karaaslan, "Cumhuriyet, millet iradesinin üzerinde güç tanımamaktır. Antidemokratik yollardan medet umanlara, muhtıra ve darbeye teşebbüs edenlere geçit vermemektir. Milli güvenliğimize tehdit oluşturanların, hak ve hukukumuzu ihlal edenlerin karşısında hep birlikte durmaktır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize sonuna kadar sahip çıkmaktır.
Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmak, Türkiye’yi büyütmek ve kalkındırmak için mücadele etmek demektir. Ulaşımdan eğitim ve sağlığa, ekonomiden bilim ve teknolojiye, sanayiden tarım ve ticarete, çevreden şehirciliğe her alanda tarihi adımlar atmak, vatan toprağının her karışına hizmet götürmek, ‘yapılamaz’ denilenleri yapmak, Türkiye aşkıyla gece gündüz çalışmak demektir. Bu anlayışla asırlık eser ve hizmetleri Türkiye'ye kazandırdık, yüzyılın projelerini hayata geçirdik, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için yeni hedefler ortaya koyduk. Bugün ülkemiz; güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve kalkınma iradesiyle önü kesilemez bir hıza ulaşmıştır "ifadelerini kullandı. 

'DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Daha güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanımız liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, emin adımlarla yürümeye devam edip gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz "dedi. 

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Köktaş, "Bundan 99. yıl önce de milletimiz özgür iradesini, ülkesini ve mukaddesatını korumak için verdiği büyük mücadeleyi 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle taçlandırmıştır.  Büyük bir ilerleme ve değişimin öncüsü olan cumhuriyet; halkın egemenliğinin en büyük teminatı ve güvencesi olmuştur "dedi. 

'DURMAK YOK' 

Köktaş mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti; son 20 yılda ulaşımdan tarıma, sağlıktan eğitime kadar her alanda devrim niteliğinde atılan adımlarla bölgesinde önemli bir güç, dünyada ise söz sahibi haline gelmiştir. Cumhuriyetimizin gurur duyduğumuz kazanımları, ülkemizin geldiği seviye ve milletimizin 99 yıldır cumhuriyete ve millî egemenliğe sahip çıkması her zaman bölgemiz ve mazlum milletler için de bir umut kaynağı olmuş; olmaya da devam edecektir. Bizler, her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde; ülkemize, ekonomimize ve istikrarımıza yönelik saldırılara boyun eğmeden daha güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, emin adımlarla yürümeye devam edip gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz "ifadelerini kullandı. 

'CUMHURİYET DEVRİMLERİ SALDIRI ALTINDA'

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Bugün Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerini geçmişle gelecek arasındaki bağı koparan büyük yıkım olarak niteleyen anlayışa sahip olanları da dikkatle, ibretle izliyoruz "dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Cumhuriyet devrimlerinin tehdit altında olduğunu belirten Zeybek, "Bugün Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerini geçmişle gelecek arasındaki bağı koparan büyük yıkım olarak niteleyen anlayışa sahip olanları da dikkatle, ibretle izliyoruz "dedi.

SORUMLULUĞUMUZ VAR 

Zeybek, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında onu daha demokratik değerlerle donatmak, insanlarımız arasında kardeşlik bağlarını güçlendirmek, dünyanın her açıdan gelişmiş ülkeleri arasında saygın yerimizi almak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Cumhuriyetimizin 99. Yılında ülkemize bu büyük gururu ve mutluluğu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet devrimini gerçekleştirenleri en içten minnetlerimle, saygılarımla şükranlarımı sunuyorum "ifadelerini kullandı. 

'OKUMALI VE ARAŞTIRMALIYIZ'

SBB Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle okumalı, araştırmalı, üretmeliyiz "dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Biz de bu şanlı destanın 99. yıl dönümünde gurur ve heyecan içerisindeyiz "dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE MESAJI 

Demir, "Cumhuriyetimizi korumak, ülkemiz ve milletimiz için çalışmak, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle okumalı, araştırmalı, üretmeliyiz. Şunu unutmayalım ki, gelecek nesillerimizin temeli ne kadar sağlam olursa Türkiye Cumhuriyeti de o kadar güçlü olacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramınıen içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı’nda, 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum "diye konuştu. 

'ATATÜRK DEVRİMLERİNİ KORUMAK GÖREVİMİZ'

Atakum Belediye Başkanı Av.Cemil Deveci, Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Atatürk devrimlerini korumak en asli vazifemizdir "dedi. 

Samsun Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

VAZİFELERİMİZ VAR 

Başkan Deveci, "Bugün, sahip olduğumuz her şeyi, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutluyoruz. Bu toprakları vatan yapmak uğruna verilen destansı mücadelelerin sonunda bir güneş gibi doğan Cumhuriyet, bizlere ulus olma yolunda önemli bir bilinç kazandırmıştır. Türk milletinin esaret altında tutulamayacağı ve iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağını, biz, Cumhuriyetimiz ile tüm dünyaya ilan ettik. Tarihin çarpıcı sayfaları arasında yer alan ve büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve tarihimize karşı görevlerimiz var "dedi. 

YAŞASIN CUMHURİYET 

Başkan Deveci mesajında şunları kaydetti; "İnsanlık tarihinin en büyük liderlerinden biri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimi Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkmak, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk Devrimlerini korumak en asli vazifemizdir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını vatanımız için feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Demokrasi!"

'CUMHURİYET BİZLERE EMANET'

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Cumhuriyet bizlere emanet. Onu korumak bizlerin görevidir "dedi. 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

'HEPİMİZİN 
ORTAK GÖREVİ'

Milletvekili Yılmaz, "99 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm olumsuz şartlara rağmen Türk Milleti'nin azmi, bağımsızlık kararı, birlik ve beraberliği sayesinde kurulduğu, bizlere emanet olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Türk Milleti'nin kanı, canı ve eşsiz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları her zaman boşa çıkacaktır "ifadelerini kullandı. 

'CUMHURİYET BİR YAŞAM BİÇİMİDİR'

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Türk milleti için en iyi yönetim biçimi olan Cumhuriyet, aynı zamanda bir yaşayış biçimidir "dedi. 

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “99 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin üstündeki kara bulutları kaldırarak Cumhuriyeti ilan etmiş ve Türk halkına çağdaş, özgür ve hür bir ülke bırakmıştır "dedi. 

DEMORKASİNİN ADI 

Apaydın, "Cumhuriyet Türk tarihinin en büyük kazanımlarından biridir.Türk halkı; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bağımsızlık uğruna mücadele ederek Cumhuriyeti kazanmıştır.Cumhuriyetle birlikte daha çağdaş ve modern bir yapıya bürünen ülkemiz adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Türk milleti için en iyi yönetim biçimi olan Cumhuriyet, aynı zamanda bir yaşayış biçimidir. Zaferin, demokrasinin ve özgürlüğün diğer adıdır "ifadelerini kullandı. 


 

'ATA'NIN İZİNDEYİZ'

ADD Şube Başkanı Dr.Işık Özkefeli Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Atatürk’ün başlattığı çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali yolunda, İlke ve devrimlerinin ışığında hiç durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz "dedi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Özkefeli, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'En büyük eserim' dediği ve en büyük bayram ilan ettiği Cumhuriyetimizin 99.yılı ulusumuza kutlu olsun "dedi. 

'ZORLU BİR 
DÖNEM YAŞIYORUZ'

Özkefeli mesajında, "Varlığımız ve özgürlüğümüzün yegane temeli olan cumhuriyetimiz tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşamaktadır. Harici ve dâhili bedhahlar, cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine, kurumlarına ve 99 yıllık kazanımlarına saldırılmakta, her geriye doğru savrulma bir başarı olarak halkımıza sunulmaktadır. Tüm bu olumsuz koşullarda ve hallerde bize eşsiz bir savaşım ile bu toprakları vatan yapan, bize ulus kimliği  ‘Türk’ kimliğini kazandıran ve aydınlık bir Cumhuriyet armağan eden Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize ve geleceğimiz çocuklarımıza borcumuz var.Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu bilerek, umudumuzu yitirmeden, Atatürk’ün başlattığı çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali yolunda, ilke ve devrimlerinin ışığında hiç durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz "ifadelerini kullandı. 

MURZİOĞLU'NDAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Cumhuriyet Bayramı mesajında iş dünyasına seslendi. Murzioğlu, "İş dünyasının temsilcileri olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır "dedi. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Murzioğlu, mesajında Cumhuriyetin 99’uncu yaşını büyük bir gurur ve sevinçle kutladıklarını belirtti. 

İŞ DÜNYASINA SESLENDİ 

Cumhuriyet’in değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli egemenliği esas almıştı. Bu yönetim biçimi, 29 Ekim 1923’de resmi olarak adını da kayıtlara geçirmiş oldu. Cumhuriyet'in ilanı, tarihimizin en önemli, en gururlu ve en değerli mirasıdır. Cumhuriyet, sahip olduğumuz en anlamlı ortak değerimizdir. Cumhuriyetimiz bir asra yaklaşan süreç içerisinde her geçen gün daha da güçlenmiş ve köklenmiştir.  Millet iradesine duyulan saygı, ülke yönetimi anlamında en güzel erdemdir. Egemenlik millete aittir. Bunu hiçbir zaman unutmadan, Cumhuriyet'imizi ilelebet yaşatacağız.Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. İş dünyasının temsilcileri olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet, minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu. 

'TARİKATLAR OKULLARDA CİRİT ATIYOR'

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, "Bugün maalesef tarikatların devletin içinde ve okullarda cirit attığı, STK maskesiyle toplumdaki etkilerini artırmaya çalıştığı günlerden geçmekteyiz "dedi. 

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Erken, eğitim kurumlarında tarikatların cirit attığını öne sürdü. 

EĞİTİM İŞ'TEN UYARI 

Erken mesajında, "Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir. Atatürk, 'Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır' sözüyle izlenmesi gereken yolu göstermişse de bugün maalesef tarikatların devletin içinde ve okullarda cirit attığı, STK maskesiyle toplumdaki etkilerini artırmaya çalıştığı günlerden geçmekteyiz. Ne mutlu ki çağları aşan ileri görüşlülüğüyle Atatürk, bugünlerin geleceğini de söylemiş ve mücadelenin rotasını göstermiştir "ifadelerini kullandı.