SKAL'dan İş  Birliği Ziyareti 

TAKİP ET

SKAL Başkanı Mustafa Yavuz ve dernek üyesi Konaks Otel sahibi Akın Çalık, OMÜ  Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut'a iş birliği ziyareti gerçekleştirdi. 

Samsun ve Orta Karadeniz bölgesinin turizm sorunlarıyla ilgili görüş alışverişi yapmak amacıyla Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL)Derneği Başkanı Mustafa Yavuz ve dernek üyesi Konaks Otel sahibi Akın Çalık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut'u ziyaret etti. 

Ziyarette, Turizm Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin sektörde daha etkili yer alabilmeleri için gerekenler ve Karadeniz turizmine katkıları konuşuldu.  Öğrencilerin yaz stajlarında ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege bölgelerine gitmeyi tercih etmeleri yerine, Samsun ve Orta Karadeniz bölgesinde kalmalarının bir çok nedenle avantaj sağlayacağı konusunda fikir birliğine varıldı. Öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulmalarına destek vermek, yol göstermek, bilgi ve becerilerini arttırmak, hem de bölge işletmelerinin kalifiye personel eksikliğinin giderilmesi açısından bölgedeki otellerde staj yapmasının yararlı olabileceği konusu gündeme getirildi. Ayrıca, TR 83 bölgesindeki, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve sahil komşuları Ordu, Sinop ve Giresun’u da kapsayan Orta Karadeniz Turizm Rotası’nın oluşturulması konusu ele alındı. 

TURİZM ROTASI 
OLUŞTURULUYOR 

SKAL Başkanı Yavuz, "Bu illerde çok ciddi bir  turizm potansiyeli bulunmakta.  Kara ve hava yolu ile ulaşım son derece kolay.  Yapılacak programlı bir çalışma ile bölge turizmden  hak ettiği payı alabilir. Özellikle iç piyasaya ve Orta Doğu ülkeleri için çok cazip bir rota haline gelebilir "dedi. Turizm Fakültesi Dekanı Yetkin Bulut, konunun özel sektör ve kamu paydaşların katıldığı bir toplantıda ele alınmasının  daha sağlıklı olacağının ve bu  konuların  fakülte bünyesindeki toplantılarda görüşüleceğini ve OMÜ Rektörlüğüyle  paylaşılacağını belirtti. 

Nazım AKPINAR