SKAL'DAN OKÇULUK FAALİYETLERİ ÇAĞRISI

TAKİP ET

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Samsun'da yapmayı planladığı faaliyetleri iptal edip Antalya'ya almasının yankıları sürüyor. SKAL Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, "Okçuluk faaliyetlerinin Samsun'dan gitmesi, kente vurulan ekonomik bir darbedir. Bu durum, ivedi şekilde düzeltilmelidir "dedi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Samsun'da yapmayı planladığı faaliyetlerini iptal etmesi gündemde geniş yer tutarken, Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Okçuluk Federasyonu'nun aldığı kararın Samsun için ekonomik anlamda kayıp olduğunu, durumun en ivedi bir şekilde düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞİMLERDE BULUNULDU

Gazetemize ziyarette bulunan SKAL Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Okçuluk Federasyonu'nun aldığı kararı değerlendirerek, "Okçuluk Federasyonu'nun, Samsun'da 2017 yılında İşitme Engelli Olimpiyatlar için yapılan ve bazıları atıl olmakla beraber en aktif şekilde kullanılan Okçuluk Tesislerinde yapmayı planladığı organizasyonları iptal ettiğini, derin bir üzüntü içinde öğrendik. SKAL Derneği olarak siyasi ve kurumlar anlamında bazı girişimlerde bulunduk" dedi. 

FARKLI SPOR ANLAYIŞI

Okçuluk Federasyonu'nun organizasyonları çekmesinde en büyük darbeyi Samsun ekonomisinin göreceğini dile getiren Yavuz, "Okçuluk Federasyonu bu tesisi ciddi bir şekilde kullanırken, organizasyonları iptal etmesi Samsun ekonomisine büyük darbe olarak görüyorum. Federasyonla yaptığım görüşmede yetkililerin Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile spor anlayışlarının çok farklı olduğu ve bu durumun tamamı ile düğüm olduğu ifade edildi. SKAL olarak bu durumun Samsun ekonomisine büyük darbe vuracağını düşünüyoruz" diye konuştu.

KENTE ZİYARETÇİ 
YAĞIYORDU 

Federasyonun geçen sene Şubat ayı içinde yaptığı şampiyonada 2000 kişinin misafir edildiğine dikkat çeken Yavuz, "Örnek olarak geçen sene pandemi dönemine denk gelmesine rağmen, Okçuluk Federasyonu'nun yaptığı bir şampiyonada ilimizde 2000 kişi misafir edildi. Kış dönemi olması otellerin durgun olduğu dönemde yapılan bu organizasyon, Samsun ekonomisine büyük katkı sağlamıştı. Bu yıl ise Şubat ayına kadar yapılan üç şampiyonada 1100 kişinin misafir edildiğini ve en az dört gün konaklama yaptıklarını görüyoruz "ifadelerini kullandı

 Zekai ANIL

SKAL Başkanı Mustafa Yavuz, durumun Avrupa Şampiyonları yetiştiren  Samsun'a hiç yakışmadığını ifade ederek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu konu ile ilgili çalışma yaparak, ivedilikle bir çözüme kavuşturmasını beklediklerini söyledi.