SKAL'dan THY'a Çağrı     

TAKİP ET

Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, THY'ya Samsun'dan Orta Doğu ülkelerine direkt seferlerini başlatması yönünde çağrı yaptı. Yavuz, "Potansiyel yüksek "dedi. 

1-4 Haziran 2023 tarihleri arasında OKA ve THY işbirliğiyle yapılan çalışma ile, Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten 17 seyahat acentası ve THY yetkilisi, Samsun ve Amasya’yı ziyaret etti.

Düzenlenen programla ilgili açıklama yapan Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, "Misafirlerimize Amasya ve Samsun’un turizm değerleri tanıtarak, Veirköprü, Ayvacık, ilçelerimizi gezdirdik. 4 Haziran Pazar günü ise Samsun Ramada Otel'de yapılan toplantıda Samsun’daki turizmcilerle misafirlerimizi bir araya getirdik. Oldukça verimli geçen bu toplantı bizlere umut verdi. Özellikle gelen turizmcilerin bölgemizi tanımaları ve bölgemize misafir gönderme konusundaki olumlu görüş ve düşünceleri bu çalışmaların önemini bir kez daha gösterdi "dedi. 

'HAVA ULAŞIMINDA 
SORUN VAR'

Hava ulaşımında sorun yaşadıklarını belirten Yavuz, "Bütün bu değerli çalışmaların sonuca ulaşabilmesinin en önemli eksik parçası ise ulaşım. Potansiyelimiz var, müşterimizi bulmaya çalışıyoruz. Ama bu insanlar neyle gelecekler? İşte bütün soru bu. Bu soruya cevap bulmak ise milli havayolumuz Türk Hava Yolları'na(THY) kaldı. THY’ya bir çağrıda bulunmak istiyoruz; Şayet Samsun’dan Orta Doğu ülkelerine direkt seferlerini başlatırsanız; eminiz ki çok kısa bir sürede ciddi bir yolcu potansiyeline erişecek. Hem Samsun hem THY mutlu olacak. Tüm Samsun kamuoyu bu konuyu takip etmeli ve olumlu sonuçlandırmaya çalışmalıdır. Bu çalışmayı yapan OKA ve Samsun THY yetkililerine Karadeniz SKAL Derneği adına teşekkürlerimizi iletiyoruz "diye konuştu. 

 

Mustafa Yavuz 

Düzenlenen toplantıda turizmciler biraraya geldi. Sorunlara çözüm aradı.