SKAL'dan Uzlaşma Çağrısı

TAKİP ET

Okçuluk takviminin Samsun'dan Antalya'ya alınmasının yankıları sürerken, Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Türkiye Okçuluk Federasyonu ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne uzlaşma çağrısı yaptı. 

Türkiye Okçuluk Federasyonu, bu yıl içinde Samsun'da yapmayı planladığı faaliyet takvimini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu Antalya'ya almasının yankıları sürerken, tepkilerde büyüyor. Karadeniz Turizm Profesyoneller (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, uzlaşma çağrısı yaptı. 

'ÇOK ÖNEMLİ KATKILARI VAR'

Yavuz, "Okçuluk Federasyonu Genel Sekretereri Ali Sirer beyle telefonda 3-4 kez ve Gençlik Spor İl müdürümüz Feyzullah Dereci’yi makamında 2 kez ziyaret ederek görüştük. Spor turizminin bizim için  önemini anlattık. 2022 yılında sadece okçuluk müsabakaları için Samsun’da 10 bin civarında, 2023'ün ilk 35 gününde 4 bine yakın  geceleme yapıldığını ve  işletmelerimizin ve Samsun halkının konuya duyarlılığını  aktardık. Samsun okçulukta dünya şampiyonları yetiştirmiş bir kent ve tesislerimiz Avrupa’da bile en iyilerin arasında yer alıyor. Hem federasyon temsilcisine hem de İl müdürümüze bu konunun karşılıklı görüşerek çözümlenebileceğini ve olası yanlış anlaşılmaların ortadan kaldırılması  için diyalog kurulması gerektiğinin altını çizdik. Buna rağmen konu ne yazık ki Bakanlıktan müfettiş isteme aşamasına geldi "dedi. 

'ZEYTİN DALI UZATILMALI' 

Uzlaşma çağrısı yapan Yavuz şöyle devam etti; "Bu aşamada hem Okçuluk  Federasyonumuzu, hem de Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzü Samsun’un çıkarları doğrultusunda diyalog kurulması konusunda  adım atmaları gerektiğini düşünüyoruz. Unutulmamalı ki bu tesisler Samsun’un tesisleridir  ve gelen  sporcular Samsun’un  misafirleridir."

N.Alper CABBAR 

Okçuluk Antalya'ya Kaydı Samsun Karıştı - Habere gitmek için tıkla