SMMMO Başkanı Öğütcü: "Meslektaşlarımız Ülke Ekonomisinin Gelişimine Önemli Katkı Sunuyor"

TAKİP ET

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dilaver Öğütcü, bin 55 üye sayısı ile bölgenin en büyük odası olduklarını belirterek, muhasebe mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması ve ekonomiye katkısının vurgulandığı "Muhasebe Haftası"nın 1-7 Mart tarihleri arasında kutlandığını ifade etti. Başkan Öğütcü, her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliklerle haftanın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, kurum ziyaretleri ve ilçe programları ile dolu dolu geçtiğini belirtti.

Öğütcü, muhasebe mesleğinin ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, Türkiye genelinde 125 bin 516 serbest muhasebeci mali müşavir ve 5 bin 74 yeminli mali müşavirin TÜRMOB çatısı altında hizmet verdiğini açıkladı. Samsun SMMMO'nun bin 55 üye sayısıyla bölgenin en büyük odası olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Öğütcü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için kaliteli hizmet sunarak, ülkemizin ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez unsuru olmuştur. Odamız, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kurumlarla iş birliği içerisinde çalışarak meslek mensuplarımızın beyan ve bildirimlerini gerçekleştirmektedir. Meslek mensuplarımızın görevleri, ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı sunmaktadır."

Başkan Dilaver Öğütcü, odaların dijital dünyadaki etkin rolüne de vurgu yaparak, meslek mensuplarının hazine ile mükellef arasında köprü görevi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, meslektaşlarının karşılaştığı çeşitli sorunlar olduğunu ve bu sorunların çözümü için çaba gösterdiklerini belirtti.

Samsun başkan dilaver öğütcü Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası