Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan helallik istedi! İlk birkaç güne dikkat çekti: 'Maalesef istediğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik'

TAKİP ET

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli deprem bölgesi Adıyaman'dan açıklamalarda bulundu. "Türkiye 21 günde ayağa kalkmak üzere" diyen Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın her şart altında yanındayız" mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik" diyerek helallik istedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adıyaman'ı ziyaret edip incelemelerde bulundu. İki lider ardından konteyner kentte açıklamalar yaptı.

BAHÇELİ: TÜRKİYE 21 GÜNDE AYAĞA KALKMAK ÜZERE

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

Bugünkü Türkiye yalnız bir Türkiye değildir. Kısa süre içerisinde yerleşme düzeni olsun, diğer konular olsun, hepsi halledilmek üzeredir. 3 önemli konu var; birincisi beslenme, ikincisi barınma, üçüncüsü de emniyet.

Türkiye 21 günde ayağa kalkmak üzeredir. Cumhurbaşkanımızın her şart altında yanındayız.

ERDOĞAN: SİZDEN HELALLİK İSTİYORUM
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

6 Şubat'tan bu yana 10 bin artçı deprem yaşadık. Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören altyapının getirdiği zorluklar sebebiyle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum.

115 bini aşkın vatandaşımız yaralı olarak yıkıntıların altından kurtarıldı. Adıyaman'da milletvekilimiz Yakup Taş'ın da aralarında bulunduğu 6 bin 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Adıyaman'dan 62 bin 500 vatandaşımız ayrıldı.

İlk konteyner yerleşimleri faaliyete geçmeye başladı. İsteyen vatandaşlarımızı kısa sürede daha iyi şartlara sahip konteyner ve prefabrik alanlara taşıyacağımız. Kira yardımlarının alt tutarını 2 bin liradan 3 bin liraya çıkardık, ayrıca herkese 15 bin lira taşınma yardımında bulunuyoruz.
MYNET