Son Dakika!... Samsun 19 Mayıs Stadyumu'na Sağlam Raporu

TAKİP ET

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda depremden sonra meydana geldiği düşünülen duvardaki çatlak ve zemin esmesine ilişkin Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Samsun Valisi Zülkif Dağlı, gazeteci Candaş Tolga Işık'a açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Samsun Valisi Zülkif Dağlı, deprem sonrası olduğu düşünülen 19 Mayıs Stadyumu'ndaki duvardaki çatlaklar ve zemindeki esneme ile ilgili açıklama yaptı.

Spor Bakanı Kasapoğlu, "Tüm tespitler, testler ve ölçümleri yaptırdık. Sağlam raporu alındı” dedi.

Vali Dağlı ise, "Deprem risklerine karşı dayanıklı ve sağlam raporu alındı. Endişe edecek bir durum yok” diye konuştu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Az önce Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile konuştum, “Kahramanmaraş depreminin hemen ardından Samsun 19 Mayıs Stadı’yla ilgili tüm tespitler, testler ve ölçümleri yaptırdık. Herhangi bir sorun yok. Sağlam raporu alındı dedi." açıklamasını yaptı.

Tolga Işık ayrıca Kahramanmaraş Elbistan'ta koordinatör vali olarak görev yapan Samsun Valisi Zulkif Dağlı'nın da dönüş yaptığını; "Hem çevre-şehircilik hem de spor bakanlığımız ilgilendii. 19 Mayıs Stadı’na bakıldı. Olası tüm deprem risklerine karşı dayanıklı ve sağlam raporu alındı. Endişe edecek bir durum yok” sözlerini kullandığını ekledi.

Gazeteci Işık, "Sayın Vali, mühendislerin ve raporu hazırlayan biliminsanlarının o çatlakların yapıda bir hasar ya da herhangi bir depreme karşı tehdit oluşturma özelliği-anlamı-belirtisi taşımadığını söyledi" ifadeleriyle Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda sorunun olmadığı yönünde yetkili isimlerin yaptığı açıklamaları duyurdu.

N. Alper CABBAR

19 Mayıs Stadı'nda 'Depremin İzleri' - Habere gitmek için tıkla

19 Mayıs Stadı'ndaki çatlak ve zemin kayması yetkilileri harekete geçirdi - Habere gitmek için tıkla