Son Dakika! Samsunspor: 0 – Pendikspor: 0 (Maç Sonucu)

TAKİP ET

Samsunspor rakiplerinin kaybettiği haftada düşme mücadelesi veren Pendikspor'u konuk etti. Kırmızı-Beyazlılar oynadığı futbolla tat vermezken, orta hakem Bahattin Şimşek'in düdükleri ve kararları bu kadarına da pes dedirtti. Umut Nayir'in uçan tekmesine sarı kart vermesi skandal karar olarak maça damga vurdu.

Trendyol Süper Lig 31. haftasında Samsunspor, sahasında Pendikspor’u konuk etti.

GOL OFSAYTA TAKILDI

Kırmızı-Beyazlılar kritik mücadeleye Okan Kocuk, Zeki Yavru, Soner Gönül, Drongelen, Alim Öztürk, Bennasser, Tait, Ntcham, Fofana, Holse ve Marius ilk 11’i ile çıktı. Mücadele tempolu başladı. 8. dakikada Ntcham’ın mükemmel ara pasında defansın arkasına koşu yapan Çadlı forvet Marius, topu ağlarla buluşturdu ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. VAR’da izlenen pozisyonda Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’nden gelen görüntüde Marius’un önde olduğu görüldü.

KIRMIZI KARTI GÖSTERMEDİ

Mücadelenin 32. dakikasında Marius’a adeta güreşçi gibi belinden sarılıp düşüren Welinton’u hakem Bahattin Şimşek uyardı, Kırmızı-Beyazlı oyuncular kart bekledi. 43. dakikada Marius’la mücadelesinde topu sektiren Welinton kendini yere bıraktı. Bomboş pozisyonda gole giden Kırmızı-Beyazlıları hakem Bahattin Şimşek çaldığı düdükle durdurdu. 45. dakikada defansın arkasına atılan topa hareketlenen Umut Nayir havada kaleci Okan’a uçan tekmeyle yüzüne vurdu. Bariz kırmızı kartlık pozisyona Bahattin Şimşek sarı kart gösterdi, VAR’dan izleme tavsiyesi gelmedi.

ALİM’İN KAFASINI KURTARDI

49. dakikada Zeki Yavru’nun kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Ntcham’ın kale önüne ortaladığı topa yükselen Alim Öztürk’ün kafasını kaleci Erdem çizgiden çıkardı, defans tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı. Umut Nayir ve Halil Akbunar’ın aynı pozisyonda kale önündeki yerden şutlarını Okan başarılı şekilde kurtardı. Alman teknik adam Markus Gisdol, Fofana ve Tait oyundan alırken yerine Muja ve Taylan girdi. 62. dakikada Pendiksporlu Emre Taşdemir’in kale önünde ters vuruşu kornere çıktı. 63. dakikada Ntcham’ın pasında ceza alanı çizgisine topu süren Holse’nin şutu rakibe ve direğe çarptıktan sonra kornere çıktı.

HAKEME ISLIKLI PROTESTO

Tecrübeli teknik adam Gisdol, mücadelenin 84. dakikasında Holse ve Marius yerine Dimata ve Raman’ı oyuna aldı. Mücadelenin son bölümünde her iki takımda etkili pozisyonlar üretemedi. Kırmızı-Beyazlılar ilk yarıda sahasından çıkarken top kayıpları yaşarken oynadığı futbolla tat vermezken, orta hakem Bahattin Şimşek’in düdükleri ve kararları bu kadarına da pes dedirtti. Özellikle ilk devrenin sonunda Umut Nayir’in uçan tekmesine sarı kart vermesi skandal karar olarak maça damga vurdu. 12 bin 400 turnike girişinin olduğu tribünlerde Kırmızı-Beyazlı taraftarlar maçın sonunda hakemi ıslıklarla protesto etti.

samsunspor pendikspor süper lig