Son Dakika! Samsunspor: 4 - Pendikspor: 2 (Maç Sonucu)

TAKİP ET

Spor Toto 1. Lig'in 30. haftasında Samsunspor sahasında karşılaştığı Pendikspor'u 4-2 yenerek liderliğini sürdürdü.

Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda her şey çok güzeldi. Tribünler 22 bin tek yürek, “Alem Duysun Kral Samsun, Geliyoruz” yazılı koreografi yaptı. Başkan Yüksel Yıldırım’ın davetlisi olarak Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker ve Rapçi Sefo tribündeydi. Alim Öztürk kırmızı-kartla oyun dışında kaldı ama Tanque (2), Zeki Yavru ve Yusuf Abdioğlu ağları sarstı. Şampiyon takım gibi oynadık. Kazanmasını bildik. Ama öyle biri vardı ki; geceyi adeta katletti. Düdüğün sahibini akıl edemedik! O’nun adı hakem Suat Arslanboğa!

Spor Toto 1. Lig 29. haftasında lider Samsunspor, sahasında Süper Lig hesapları yapan Pendikspor’u konuk etti. 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan zorlu mücadeleyi 22 bin 164 biletli taraftar tribünlerden takip etti. Şampiyon Samsunspor’un taraftarları tribünleri adeta Kırmızı-Beyaz renklere bürüdü. Şampiyonluk şarkıları söyleyen taraftarlar maraton tribününde “Alem Duysun Kral Samsun, Geliyoruz” yazılı koreografi yapıldı.

Kırmızı-Beyazlılar sahaya Jakub Szumski, Alim Öztürk, Yunus Emre Çift, Zeki Yavru, Ali Ülgen, Mücahit Albayrak, Osman Çelik, Yusuf Emre Gültekin, Cihan Kahraman, Moryke Fofana ve Douglas Tanque ilk 11’i ile sahaya çıkarken, yedek kulübesinde Aykut Özer, Ali Taha Demir, Celil Yüksel, Ahmet Sagat, Tomane, Soner Aydoğdu, Emre Demir, Ali Kaan Güneren, Gaetan Laura ve Yusuf Abdioğlu şans bekledi.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın davetlisi olarak karşılaşmaya gelen Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker ve Rapçi Sefo, Kırmızı-Beyazlı taraftarlardan yoğun ilgi gördü.

Karşılaşma öncesinde basın tribününde duayen gazeteci İsmail Başaran unutulmadı. Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İsmail Başaran, meslektaşları tarafından fotoğrafının üzerine karanfiller bırakılarak anıldı. Basın tribününde merhum gazeteci Başaran için saygı duruşu yapıldı.

2. dakika Ali Ülgen’in ceza alanına gönderdiği topa Mücahid’in kafa vuruşu uzak kale direğine çarpıp kale önüne düştü. Meşin yuvarlağı takip eden Brezilyalı golcü Douglas Tanque, defansın arasından kafayı uzattı ve Kırmız-Beyazlıları öne geçirdi. (1-0)

5. dakikada kendi sahasında pas yapan Kırmızı-Beyazlılar’da Alim Öztürk’e pres yapan Kappel topu kaptı. Alim, Kappel’i arkasından formasını çekerek düşürdü. Suat Arslanboğa kırmızı kartla Alim’i oyundan attı. Kappel’in eline çarptığı iddialarına VAR’dan izleme tavsiyesi gelmedi.

7. dakikada kullanılan serbest vuruşta, defanstan seken pozisyonda arka direkteki topla buluştu. Yerden çektiği şutu kaleci Szumski direk dibinde ayaklarıyla kornere gönderdi.

22. dakikada başarılı kanat oyuncusu Fofana’nın ceza alanına gönderdiği ortaya iyi yükselen Brezilyalı golcü Douglas Tanque’nin kafası az farkla auta çıktı.

31. dakikada defansta Cihan Kahraman, mükemmel vücut çalımı ile rakibinden sıyrıldıktan sonra defansın arasına gönderdiği meşin yuvarlağı kontrol eden Brezilyalı golcü Tanque, karşı karşıya kaldığı kaleci Burak Öğür’ü çalımlayarak boş kaleye topu yuvarladı. (2-0)

43. dakikada ceza alanı dışında Fofana’nın Gökcan Kaya’ya yaptığı faulü hakem Suat Arslanboğa serbest vuruş olarak gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası karar penaltıya dönüştü. Topun başına geçen Regattin, penaltıyı gole çevirdi. (2-1)

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ikinci yarıya Ali Ülgen-Yusuf Abdioğlu değişikliğiyle başladı ve oyun sistemini 4-4-1’e döndürdü.

55. dakikada Gökcan Kaya’nın pasında ceza alanına giren Leandro Kappel’in şutu ağlarla buluştu. (2-2)

60. dakikada Ferhat Öztorun’un ceza alanı içine gönderdiği ortasına iyi yükselen Thuram’ın kafa vuruşunu Szumski kale çizgisinde güçlükle kontrol etti.

Kırmızı-Beyazlıların teknik patronu Hüseyin Eroğlu, 63. dakikada forvet hattında değişiklik yaptı. Fofana ve Tanque oyundan çıkarken, yerine Laura ve Tomane girdi. 66. dakikada Cihan Kahraman oyundan çıkarken, yerine Ali Kaan Güneren dahil oldu.

78. dakikada Portekizli golcü Tomane’nin ceza alanı içinde uzak kale direğine doğru çektiği şutu kaleci Burak Öğür güçlükle kornere tokatladı.

80. dakikada Osman Çelik yerine oyuna Celil Yüksel dahil oldu.

82. dakikada kazanılan serbest vuruşta sol çaprazda topun başına geçen Zeki Yavru, yakın kale direğine gönderdiği şut ağlarla buluştu ve Samsunspor bir kez daha öne geçti. (3-2)
Golden sonra tribünler adeta yıkıldı. Büyük sevinç yaşayan Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, 19 Mayıs Stadyumu’nu “Şampiyon” tezahüratlarıyla inletti.

90+1. dakikadaki korner atışında ceza alanı içinde Pendik defansı uzaklaştırmak istediği top sekti ve Yusuf Abdioğlu’nun önünde kaldı. Başarılı defans oyuncusu karşı karşıya kaldığı kaleci Burak’ı avladı ve topu ağlarla buluşturdu. (4-2)

Kalan sürede skor değişmedi. Maçın başında kırmızı-kartla oyun dışında kalan Alim Öztürk’ün eksikliğini hissettirmeyen arkadaşları inanılmaz bir performans sahneye koydu ve Tanque (2), Zeki Yavru ve Yusuf Abdioğlu galibiyete ulaştı.

Şampiyon Samsunspor, sahadan 4-2’lik skorla galip ayrılmayı başardı. Zirvedeki yerini 63 puanla sağlamlaştırdı.

Maç sonunda 19 Mayıs Stadyumu’nda Ankara havası ve Sefo’nun şarkıları eşliğinde şampiyonluğun mini kutlaması yapıldı. Başkan Yüksel Yıldırım, Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker ve Rapçi Sefo sahaya indi, teknik ekip ve futbolcularla birlikte üçlü çektirdi, Kırmızı-Beyazlılar tribünlerle galibiyeti kutladı.

Ama öyle biri vardı ki; geceyi adeta katletti. Düdüğün sahibini akıl edemedik! O’nun adı hakem Suat Arslanboğa!