Son Dakika: YSK'dan 6 İl ve 10 İlçe İçin Karar: Seçimler Yenilenmeyecek

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 6 il ve 10 ilçe için yapılan itiraz başvurularını reddetti. İl seçim kurullarına ve il birleştirme tutanaklarına ilişkin YSK'ya başvuru süreci yarın (10 Nisan) saat 17.00'de sona erecek.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugün itirazları değerlendirerek karara vardı.

YSK, AK Parti'nin Ardahan merkez ilçe ve Kütahya'nın Emet ilçesinde oyların yeniden sayılması talebini, MHP'nin Amasya merkez ilçe için yeniden sayım talebini, CHP'nin Yozgat Yerköy'de seçimlerin iptali, Adana Sarıçam'da, Ankara Kızılcahamam'da ve Kırklareli merkezde oyların yeniden sayım taleplerini reddetti.

DEM Parti'nin Şırnak ile Bitlis Güroymak'ta seçimlerin iptali talebi ile Bingöl'de yeniden sayım talepleri de kabul edilmedi.

Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Siverek'te seçimlerin iptali talebi, Gaziantep Oğuzeli'nde oyların yeniden sayım talebi, Büyük Birlik Partisi'nin Bolu Gerede ve Erzurum İspir'de oyların yeniden sayılması talebi ile Adana Kozan için mazbata iptali talebi reddedildi.

Ayrıca Vatan Partisi'nin YSK'nın Van için aldığı gerekçeli karara ve mazbatanın DEM'li adaya verilişine olan itirazı da kabul edilmedi.

İtiraz süreci 10 Nisan'da sona erecek. İl seçim kurullarına ve il birleştirme tutanaklarına ilişkin YSK'ya başvuru süreci 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek. Olağanüstü itirazlar ise 14 Nisan saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Kesin sonuçlar tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSKdan 6 İl ve 10 İlçe İçin Karar Seçimler Yenilenmeyecek samsun haber gündem haber