Soner Soykan HHalk'a konuştu: Onları anlatmaya kelimeler yetmez

TAKİP ET

Samsunsporlu taraftarların kendilerini tüm Türkiye'ye kanıtladıklarını söyleyen Soner Soykan, 'Taraftarlarımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Onlarla birlikte 11 yıl sonra yeniden Süper Lig'de yapacağımız ilk maçı sabırsızlıkla bekliyorum' dedi.

Yılport Samsunspor Kulübü Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, Spor Müdürümüz Davut Aktaş’ın sorularını yanıtladı;

*** Önümüzdeki hafta şampiyonluk kutlamaları var ve biletlerin pahalı olduğu yönünde taraftarların sosyal medyadan sitemleri var. Bu konuda neler söylersiniz?

Başkanımız Yüksel Yıldırım, Samsun’a ve Samsunspor’a yakışacak bir kutlama yapmak için gerekli talimatları verdi. Bizler de en iyisini organize edebilmek için hep birlikte çalıştık. Kutlamaların Atatürklü armaya yakışır bir şekilde olmasını istiyoruz. Umarım bunu başarırız. Bilet fiyatları konusuyla alakalı olarak da şunları söyleyebilirim. Stada gelen herkes verdiği paranın boşa gitmediğini görecek ve şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşayacak. 

*** Transfer çalışmaları ne durumda? Transferlerle kim ilgileniyor?

Süper Lig için iyi bir kadro oluşturabilmek adına çok önceden çalışmalara başlamıştık. Hocamız, her zaman icra kurulumuz ile istişare halinde. Liste belirlenmeye ve şekillenmeye başladı. Takımımıza Süper Lig’de katkı sağlayacak oyuncuları alarak hem boşa para harcamamak, hem de sıkıntı yaşamamak istiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki süreci en iyi şekilde kullanacağız. 

*** Takım, ligin puan rekorunu kırmaya çok yakın. Bu durum içine söylersiniz?

Spor Toto 1. Lig’de İstanbul Başakşehir’e ait olan 78 puanlık rekoru kırmayı çok istiyoruz. Bunun için Bodrumspor maçına büyük önem veriyoruz. Kazandığımız takdirde sezonu 81 puanla tamamlayacağız. Berabere kalırsak da sezonu 80 puanla bitireceğiz. Bu da rekoru kırmamız için yeterli olacak. İnşallah şampiyonlukta olduğu gibi bunda da hedefimize uylaşırız.

*** Takımdan gidecek ya da kalacak oyuncular ile alakalı şu ana kadar teknik direktör Hüseyin Eroğlu’ndan size ulaşan bir rapor var mı?

Ortada henüz bir rapor yok. Yüzeysel anlamda konuştuk. Yakın zamanda bununla alakalı olarak net bir karar ortaya çıkar. O zaman da bunu kamuoyu ile paylaşacağız. 

*** Kombine bilet ve loca fiyatları ne zaman açıklanacak? Satışlar ne zaman başlayacak?
 
Kombine fiyatları üzerindeki çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda bazı noktalara geldik. Ama henüz ortada resmi bir şey olmadığı için konuşmam doğru olmaz. Yakın zamanda kombine satışlarına başlarız diye düşünüyorum. Ama önce locaların  satışını gerçekleştirmek istiyoruz.

*** Taraftarlar içir ne söylersiniz?

Taraftarlarımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Tüm gruplar uyum içerisindeydi. Sezon boyunca hem içeride, hem de dışarıda bizi inanılmaz desteklediler. Şampiyonlukta payları gerçekten çok büyük. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.  Samsunspor taraftarı kendisini tüm Türkiye’ye ispat etmiş bir taraftar topluluğudur. Onlarla birlikte 11 yıl sonra yeniden Süper Lig’de yapacağımız ilk maçı sabırsızlıkla bekliyorum. 

Özel Röportaj: Davut AKTAŞ