Sosyal Medya Kullanımına Finansal Uyarı: Borsa Yatırımcıları Dikkat!

TAKİP ET

Akademisyenler, sosyal medyanın borsa yatırımcılarını spekülatif davranışlara yönlendirebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Uzmanlar, yatırımcıların dikkatli olması ve finansal okuryazarlık seviyelerini artırmaları gerektiğini vurguluyor.

Sermaye piyasalarındaki gelişmelerle birlikte finansal okuryazarlığın önemi artarken, akademisyenler sosyal medyanın yatırımcılar üzerindeki etkilerini değerlendiriyor. Sosyal medya platformlarının borsa yatırımcılarını spekülatif davranışlara yönlendirebileceği konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Halil Ekşi, finansal okuryazarlık konusunda ileri düzeyde bilgiye sahip olmanın zorunlu olmadığını belirterek, sermaye piyasalarındaki çeşitliliğin finansal farkındalığı artırdığını ifade etti. Ancak, yatırımcı sayısının çoğalmasının yanı sıra nitelikli ve bilgili yatırımcının artmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Genç nesil olan Z kuşağının finansal konulara ilgi gösterdiğini ancak finansal bilgi seviyelerinin düşük olduğunu belirten Ekşi, sosyal medyanın gençlerin finansal kararlarını etkileyebildiğini ve bu durumun riskleri artırabileceğini ifade etti. Sadece sosyal medyaya dayanarak yatırım kararı almanın ve finansal bilgi edinmeye çalışmanın doğru olmadığını vurguladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nigar Taşpınar ise sermaye piyasalarına olan ilginin finansal okuryazarlık seviyelerini artırmadığına dikkat çekti. Sosyal medyanın olumsuz etkilerine vurgu yaparak, popüler trendlere katılmanın bilinçli yatırım kararlarının yerine spekülatif eğilimlere neden olabileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, bu konuda üniversitelerdeki akademik çalışmaların ve finansal okuryazarlık seviyelerini artırmaya yönelik stratejilerin önemine dikkat çekiyorlar.

Sosyal Medya Kullanımı Ekonomi Finans Borsa yatırım dikkat