'Sözleşmeli personel köle değil'

TAKİP ET

Yargı emekçileri, Samsun Adliye Sarayı önünde 'Sözleşmeliler köle değil, adalet hizmeti tazminatı herkese verilmelidir' pankartı açtı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şubesi üyeleri, Samsun Adliye Sarayı önünde eylem yaptı. Yargı emekçileri, 'Sözleşmeliler köle değil, adalet hizmeti tazminatı herkese verilmelidir' pankartı açarak taleplerini gündeme taşıdı. 

MÜCADELE EDECEĞİZ 

BES Samsun Şube Hukuk ve TİS Sekreteri Bahtiyar Akıncı, "Acilen bu mağduriyet giderilmeli, aynı işi yapan aynı yerde çalışanlar arasında eşitsizlik, uygunsuzluk ve iş barışı bozgunculuğuna son verilmelidir. Samsun Büro Emekçileri Sendikası olarak 'ADALET' kavramının belli bir grubun veya mesleğin haklarını korumaktan ibaret olmadığı, Bakanlığımızın yoğun ve stresli ortamlarında çalışan kamu emekçileri arasında ayrımın yapılmadığı, her türlü eşitsizliğin ve hak kayıplarının giderilmesini ve kamu emekçilerinin ekonomik kayıplarının önlenerek, her kazanım sözü edildiğinde kaygılanmadan, acaba demeden her emekçinin emeğini koruyacak kazanımlar elde etmek için her türlü demokratik ve yasal haklarımızdan kaynaklanan  mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz "dedi.  Tolgahan ÇAĞLAR