Spor Kamuoyundan Atatürk Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıya kınamı

TAKİP ET

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı, Şehrimizin simgesi olan Atatürk Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıya Samsun spor kamuoyundan da tepki geldi. 

Samsun'un İlkadım ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına yapılan saldırıya tepkiler büyüyerek devam ediyor. Samsun spor kamuoyu, amatör ve profesyonel kulüplerde sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıya tepki gösterdi. 

ÇİRKİN SALDIRI
Samsun ve Türk futboluna başarılı oyuncular yetiştiren Kadıköyspor Kulübü, 'Kınıyoruz. Onur Anıtı, Samsun'un onurudur' paylaşımı yapılırken, Samsunspor Basketbol ise 'Şehrimizde bulunan Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, faillerinin en yakın zamanda cezalandırılmasını temenni ediyoruz' ifadeleri kullanıldı. İstiklal Spor Kulübü ise "Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e Cumhuriyetimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı borçluyuz. Onun fikirleri ve tüm değerlerinin ilelebet bekçileriyiz" ifadelerini kullandı. Zekai Anıl