Spor Okullarına Görkemli Açılış

TAKİP ET

Çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Samsun Gençlik Spor Bakanlığı Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları düzenlenen törenle açıldı. 

Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürünün oluşması ve geniş kitlelere yayılmasına katkıda bulunmak amacıyla her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kuruluş günü olan 29 Haziran’da gerçekleştirilen Gençlik  Spor Bakanlığı Spor okullarının açılışına, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Şube Müdürleri, 37 branştan sporcular, antrenörler, veliler katıldı. Sporcuların açılışta yaptığı çgösterilerde renkli görüntüler oluştu. 

17 İLÇE 37 BRANŞ

Yaz okulu hakkında bilgi veren Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Amacımız çocuklarımız ve gençlerimiz spor ile tanışıp, kaynaşsın, amatör spor kulüplerine buradan kaliteli ve yetenekli sporcular göndermek. Çünkü Samsun spor şehri.

Antrenör arkadaşlarımız ile beraber, çocuklarımızı eve bağlı bırakmayarak, salonlarımızı cıvıl cıvıl yapmak istiyoruz. Biz 37 branşta 17 ilçemizde gençlerle beraber bu yazı doya doya geçireceğiz" dedi. 17 ilçede hayata geçirilen Spor Okulları 05–18 yaş  grubundaki çocuk ve gençlere hitap ederken engelli çocçuklar için yaş sınırı bulunmuyor. Yüzme dışında tüm kurszlar ücretsiz yapılıyor.  Zekai Anıl