SSD Fiyatlarına Devasa Zam Yolda!

TAKİP ET

Son yıllarda ülkemizde artan enflasyon ve yükselen döviz kurlarıyla birlikte pek çok teknolojik ürün için zam kaçınılmaz hale geldi. Bu durum SSD'ler (Katı Hâl Sürücü) için de geçerli. Ancak son gelişmelere göre daha büyük bir zam daha yolda. Bu zam sadece ülkemizde değil, dünya genelinde yaşanacak. Peki, SSD fiyatları ne kadar artacak? İşte ayrıntılar…

SSD fiyatları neden artacak?

Son gelişmelere göre, SSD pazarında tüketici talebinin artmasıyla birlikte yakın bir zamanda fiyat artışlarının yaşanması bekleniyor. Üreticilerin büyük çoğunluğunun zam yapması öngörülürken, özellikle Samsung ve Western Digital gibi firmaların birkaç ay önceki ekonomik gerilemenin ardından kâr oranlarını ciddi seviyede artırmak istediği belirtiliyor.

Market araştırma şirketi TrendForce'a göre, tüketici SSD'leri için yüzde 10 ila 15 arasında bir fiyat artışı beklenirken, kurumsal SSD'lerde bu oranın yüzde 25'e kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Ancak bununla da sınırlı kalmayacak.

Önümüzdeki çeyreklerde de fiyat artışları yaşanması bekleniyor ve bu artış oranının yüzde 40'a kadar çıkabileceği belirtiliyor. Şu anda fiyatların en ucuz seviyede olduğu söylenirken, bu durumun tüketicilere olumsuz etkileri olacak. Ancak, bu zam oranlarına rağmen SSD sektörünün büyümesi için gerekli olduğu vurgulanıyor.

Kaynağa göre, SSD fiyatları için yapılacak zamlar yakın zamanda tüketicilere yansımaya başlayacak.

SSD fiyatları neden artacak? SSD Fiyatlarına Devasa Zam Yolda! teknoloji zam ekonomi samsun haber gündem haber