Star Wars'un Efsane Robotu C-3PO'nun: 1 Milyon Dolarlık Efsane! Satışta

TAKİP ET

Star Wars'un unutulmaz robotu C-3PO'yu canlandıran Anthony Daniels, Los Angeles'ta düzenlenen açık artırmada efsanevi robotun hatıra eşyalarını satışa çıkardı. C-3PO'nun ışıklı başlığı, 12-14 Mart tarihlerinde gerçekleşecek müzayedede tam 1 milyon dolara satılacak. Detaylar haberimizde!

Sinema tarihinde efsaneleşmiş Star Wars serisinin ikonik karakteri C-3PO'yu canlandıran Anthony Daniels, 78 yaşında olmasına rağmen unutulmaz robotun hatıralarıyla hayranlarına veda ediyor. Los Angeles'taki özel koleksiyonundaki Star Wars eşyalarını açık artırmaya çıkaran Daniels, özellikle 1983 yapımı Jedi'nin Dönüşü filminden hatırlanan ışıklı başlığını 1 milyon dolara satışa sunuyor.

Daniels'ın geçen kasım ayında dahil olduğu bir müzayedede neredeyse 850 bin dolara satılan C-3PO kafası, bu kez bir milyon dolarlık bir fiyat etiketiyle müzayedeye çıkacak. 12-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Propstore müzayedesinde beklenen satış, sinema tutkunlarını heyecanlandırdı.

Anthony Daniels, 50 yıllık kariyerinde C-3PO'nun çeşitli parçalarını toplamış olmasına rağmen, bu hatıralarıyla vedalaşmakta zorlanıyor. Daniels, duygusal bir şekilde, "Bütün bu eşyalar 50 yıldır benimle birlikteydi ve onları bırakmak gerçekten karmaşık bir his. Kimse değer vermiyordu, ama şimdi onlar için özel bir değer bulmaya çalışıyorum. Çünkü çöpe atılmayacak kadar kıymetliler" dedi.

Müzayedenin yıldızı olan parlak C-3PO kafasının yanı sıra, The Empire Strikes Back'ten gelen elleri de dahil olmak üzere diğer eşyaların da ilgi çekici tekliflere sahne olması bekleniyor. C-3PO'nun hafızalardan silinmeyecek parçaları, sinema tarihine damga vuran bu eşsiz müzayedede yeni sahiplerini bekliyor.

Star Wars Sinema tarihi efsane robot c-3po satış dolar sinema film yabancı dizi Müzayedenin yıldızı samsunhaber haber gündem kültür sanat