STSO kalitesini tekrar tescilledi

TAKİP ET

Samsun TSO'nun mevcut olan 'Kalite Yönetim' ve 'Müşteri Memnuniyeti Sistemi' belgeleri, yeni hizmet binasında yapılan tetkiklerin ardından yenilerek, geçerliliği uzatıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasına taşınmasının ardından mevcut olan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi-Genel Şartlar ve TS ISO 10002:2018 Kalite Yönetimi-Müşteri Memnuniyeti Sistemi Belgeleri yeniden değerlendirildi. Yapılan tetkikler sonucunda her iki belge de yenilendi.

Belgeler Türk Standartları Enstitüsü (TSE)Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na takdim edildi. 

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, kaliteye odaklanmış bir kuruluşun ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacağını, kalitenin ise değer katan davranış ve tutumu teşvik ettiğini söyledi. Şahin, kalite sisteminin kurulmasından çok devamlılığının önemli olduğuna vurgu yaptı.

STANDARDİZASYON VE KALİTE ÖNEMLİ
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da, 2004 yılında TSE'den TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi'ni almaya hak kazandıklarını devamında ise 2006 yılında TOBB tarafından  "A Kalite Hizmet" veren oda olarak akredite edildiklerini hatırlattı. Murzioğlu, "COVID-19 ile mücadele kapsamında, TSE tarafından yürütülen COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu şartlarını yerine getirerek, Karadeniz Bölgesi'nde kamu kurum ve kuruluşları arasında ‘COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ alan ilk kurumuz" dedi. N. Alper CABBAR