STSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören: Büyük afetlerle karşı karşıyayız

TAKİP ET

'Samsun Gençlik İklim Forumu'nda konuşan STSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, "Maalesef çok büyük çaplı doğal afetler giderek daha fazla karşı karşıya kalıyoruz"dedi. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, 'İklim Diplomasisi Haftası' kapsamında 'Samsun Gençlik İklim Konferansı' adı altında etkinlik düzenleyerek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nde öğrenim gören gençler ile buluştu. 

DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR 

Forumun açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, iklim değişikliğinin getirdiği risklerin toplumlar üzerinde giderek artan bir etkiye sahip olduğunu söyledi. Konuşmasında, iklim kriziyle mücadele etmek için küresel dayanışmaya ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Yiğit Tören,“İklim değişikliğinin getirdiği olumsuz risklerin giderek farkındayız. Maalesef çok büyük çaplı doğal afetler giderek daha fazla karşı karşıya kalıyoruz. Belki de bu olumsuz gidişe dur diyecek, akışı değiştirecek olan son nesil bizleriz. Değişmenin tam iklimi diyoruz.Bunun üstesinden ancak küresel bir dayanışmayla gelebiliriz” dedi.  Feride SEZGİN