Su Arıtma Cihazı Nedir? Montajı Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Daha önce su arıtma cihazı kullanmadıysanız su arıtma cihazlarının kullanımı ve nasıl montaj yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Su arıtma cihazları, içerisinde bulunan filtreler ile sudaki kiri, kumu, kireci, tortuyu, kokuyu arındırır. Tamamen içilebilir saf hale getirir. Ardından arıtma musluğunu açarak suyu güvenle içmeye başlayabilirsiniz.

Suyun Arıtıldığını Nasıl Anlayabilirim?

lk defa su arıtma cihazı kullananlar suyun arıtıldığından emin olmak isteyebilir. Bu durumda TDS metre isimli cihazlardan satın alarak suyun saflık derecesini kontrol edebilirsiniz. Bir bardağa şebeke suyu, diğer bardağa arıtılmış su koyun. Ardından tds metre cihazını sırayla iki farklı suyun içerisine batırın. İkisinin derecesi farklı çıkacaktır. Dünya Sağlık Örgütü 50 oranının altındaki sular için içilebilir su olarak bildirmiştir. Test ettiğiniz suyun 50'nin altında olduğunu göreceksiniz. Tabi bu aşamada tercih ettiğiniz arıtma cihazının kalitesi ön plana çıkacaktır. Kalitesine göre bu değer değişiklik gösterebilir. Eğer en çok tercih edilen su arıtma cihazı modellerinden tercih ettiyseniz bu oran yüksek ihtimalle 10-20 aralığında olacaktır. Fakat uygun fiyatlı ürünlerden aldıysanız bu oran 50'ye daha yakın olma ihtimali yüksek.

Bu oranı belirleyen etkenlerden biri de bulunduğunuz konumdaki suyun kirliliği. Eğer bulunduğunuz bölgede su çok kireçli ve kirliyse, bu oran biraz daha yüksek çıkabilir. Eğer bulunduğunu bölgenin suyu ile ilgili şüpheleriniz varsa mutlaka kaliteli en iyi su arıtma cihazlarını tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Su Arıtma Cihazı Montajı Nasıl Yapılır?

Arıtma cihazları profesyoneller tarafından monte edilmelidir. Montajın yapılacağı alanda bulunan bankoda arıtma musluğu için bir delik açılır. Daha sonra musluk monte edilir. Daha sonra su arıtma cihazı istenen konuma yerleştirilir. Daha sonra filtrelerin gidere ve musluğua hortum bağlantısı yapılır. Sadece bu kadar. Su tankı ilk su dolumunda kullanılmaz. İkinci dolum ile birlikte kullanmaya başlayabilirsiniz.