Suat Çakır: 'Her şeyimizle Süper Lig'e hazırız'

TAKİP ET

Başkan Yüksel Yıldırım kulübe müthiş imkanlar sağladığını söyleyen Suat Çakır, 'Ben bir buçuk sene ara verip tekrar kulübe gittim. Adeta kulübün uçtuğunu gördüm. Her şeyimizle Süper Lig'e hazırız' dedi

ŞAMPİYONLUK MEŞALESİ İNŞALLAH YANACAK

Yılport Samsunspor İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, Spor Müdürümüz Davut Aktaş’a önemli açıklamalarda bulundu. 16 maçlık yenilmeme serisi yakaladıklarını hatırlatan Suat Çakır, bu durumun tüm şehrin şampiyonluğa olan inancını arttırdığını ifade etti. Çakır, “İnşallah sezon sonunda Çiftlik Caddesi’nde taraftarlarımız şampiyonluk meşalelerini yakacak. Ama önümüzde daha uzun yolumuz var. Maçlar oynanmadan bir şey söylememiz yanlış olur. Futbol çok enteresan bir oyun sonuçta. Ama çok büyük bir avantaj yakaladık. İlk 2 yolundaki en yakın rakibimizin 5 puan önündeyiz. 9 maçımız kaldı. Her şeyden önemlisi takımımız iyi futbol oynuyor. Bir sistem takımı olduk. Oturmuş bir kadromuz var. Oyuna giren, çıkan hiç fark etmiyor. Başkanımız Bodrumspor maçında tur atacağımıza inanıyorum demişti. İnşallah bunu daha önce başarırız ve mutlu sona ulaşırız” dedi. 

SAKARYA’DA İSTENMEYEN ŞEYLER OLDU

Suat Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sakarya deplasmanında olmaması gereken olaylar oldu. Ama biz Sakaryaspor ile yönetimsel olarak dost olan bir kulübüz. Sakaryaspor bizim maçımızda kendilerini galibiyete çok şartlamıştı. Çünkü ilk iki için bizi yenmeleri gerekiyordu. Ancak onların istediği gibi bir sonuç olmadı oyun içerisinde. Maça iyi başladık. İlk 20 dakikada müthiş oynadık. Bu baskıyı seyirci ile kırmaya çalıştılar. Sahaya çok fazlaca su atıldı. Oyuncu değişikliği sırasında Zeki oyundan çıkarken bizim taraftarlarımızı alkışlaması onları iyice çıldırttı. Daha sonrasında istenmeyen olaylar oldu. Tabi bu olaylarda iki taraf da ceza çekiyor. Bu olaylar nedeniyle Zeki 3 maç ceza aldı. Bu olayların etkisiyle hakem Yusuf Abdioğlu’nu da attı. Rakip takımdan Ümit’i attı. Onların da sahası 2 maç kapatıldı. Yani onlar da zarar gördü.” 

İLK İKİ DE YALNIZ KALMAYA BAŞLADIK

“Sakaryaspor maçında ne olursa olsun 3 puanı almayı başardık. Çünkü Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor maçlarından galibiyet almak bizim için çok önemliydi. Çünkü onlar bizim direk rakiplerimizdi. Bu galibiyetlerle onları ilk 2’den uzaklaştırdık ve biraz daha yalnız kalmaya başladık. İnşallah yenilmezlik serimiz devam edecek. Önce Gençlerbirliği, ardından Altınordu ve Boluspor maçları olacak. Boluspor ve Pendikspor maçlarıyla 3 günde 1 maç serisi bitecek. İnşallah bu süreçte önümüzdeki maçları da kazasız atlatıp hedefimize bir an önce varmaya çalışacağız.” 

BURASI TAM OLARAK BİR FUTBOL ŞEHRİ

“Futbol takımları için taraftar çok önemlidir. Çok büyük bir itici güçtür. Sakaryaspor’un ayakta kalmasının nedeni taraftarının arkasında olmasıdır. Bence bizim maçta kapıları da açtılar. Çünkü stat bir anda doldu. Sakarya deplasmanında bin 500 civarında taraftarımız vardı. Bandırmaspor maçında da soğuk bir pazartesi akşamı olmasına rağmen yaklaşık 16 bin seyirci oldu. Biz elbette ki bu sayının daha fazla artmasını istiyoruz. İnşallah bundan sonra havalar düzeldikten sonra saatler de uygunlaşacak. Çok daha fazla taraftarın geleceğine inanıyorum. Çünkü Samsun tam manasıyla bir futbol şehri. Herkes Samsunspor ile yatıp kalkıyor. İnşallah bu sayı daha da artacak ve Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın da yüzü gülecektir.”   

YAPTIĞIMIZ KONUŞMA BENİ ÇOK ETKİLEDİ

“Bayram Bektaş’tan sonra birkaç hoca adayımız vardı. Başkanımız önderliğinde İcra Kurulu olarak Hüseyin Eroğlu isminde yoğunlaştık. Hüseyin hoca ile yaptığım ilk telefon görüşmesi beni çok etkiledi. Durumu Başkanımıza anlattık ve sonrasında kendisi Hüseyin hoca ile görüşmek istedi. Başkanımız Hüseyin hocanın hedeflerini dinleyince kendisi ile çalışmaya başladık. Hüseyin Eroğlu insan olarak da çok kaliteli bir insan. Çok geniş görüşlü birisi. O zaman yabancılar ile alakalı bir sorun vardı. Hocamız göreve geldikten bir süre sonra Boldrin ve Novikovas’ın kadro dışı kalmaları gerektiğini söyledi. Ardından biz de onları kadro dışı bıraktık. Devamında da yükselişimiz başladı.” 

PENALTIDA TEPKİ BİLE VEREMEDİM

“Penaltı çok özel bir vuruştur. Bunu idmanlarda özellikle çalışıyorlar. Ben antrenmanlarda Zeki Yavru’nun penaltı kaçırdığını görmedim doğru dürüst. Hemen hemen hepsi idmanlardaki penaltı çalışmalarında golü bulabiliyorlardı. Penaltı kaçırdığımız son maçımızda penaltıcılarımız Zeki Yavru ve Alim Öztürk’tü. Zeki kendisini daha hazır hissettiği için atışı kullandı ama kaçtı. Son maçta da penaltıcımız Ahmet Sagat idi. Aldı topu penaltıyı kullandı. Kaleci elini uzatınca ben çıkartacak sandım. Tepki bile veremedim. Sanki kaçırmaya alışmış gibi yani. 6’da 5 penaltı kaçırmak çok ilginç bir oran çünkü.”

ADETA GÖZLERİMİZİN PASINI SİLDİ

“Fofana uzun bir sakatlık dönemi geçirdi. Sonrasında gözü ile bir sıkıntısı oldu. Yaklaşık 3 hafta önce iyileşti. İdmanlarda iyi çalıştı. Sonra forma beklemeye başladı. Hocamızın oyun sisteminde Fofana’nın nerede oynayacağı belli. Bandırmaspor maçında kendisine şans verdi ve o da adeta gözlerimizin pasını sildi. Gerçek Fofana bu. Hocamız uygun gördüğünde, hazır hissettiğinde ona şans verdi. Bundan sonra da oynatacaktır. Yani Fofana ile alakalı özel bir sorun yok.”

GELENLER 40 YILLIK SAMSUNLU GİBİLER

“İkinci transfer dönemi gelmeden yaklaşık bir buçuk ay önce biz belirli mevkilere gerekli isimleri belirlemiştik. Bunlar içerisinde Ankaragücü’nden Zahid, Gençlerbirliği’nden Barış alıcı vardı. Zahid olmaz ise Soner Aydoğdu vardı. 6 numara alırsak Bennasser vardı. Sol beke de futbolcu almak istiyorduk. Gelişen süreçte Zahid olmadı, Soner oldu. Çok futbolcu alma peşinde değildik, ihtiyacımız olanı almanın peşindeydik. Takımın dizaynını bozmamamız gerekiyordu. 3 ya da 4 futbolcu almayı planlıyorduk. Aldığımız bazı isimler geleceğe dönük transferlerdi. Sol bek de Soner Gönül’ün yükselen performansı, Mücahit’in de sakatlığının iyileşmesi nedeniyle sol kanada transfer yapmadık. Fenerbahçe’den Emre Demir’i aldık. Karakteri ile ön plana çıkan bir futbolcu topluluğunu takip ederek transfer yaptık. Geldiler ve çabuk uyum sağladılar. Sanki 40 yıllık Samsunsporlu gibiler. Hiçbir sorun olmadı.”

HOCAMIZ VE EKİBİ ÇOK ÇALIŞKAN

“Ben göreve geldiğimde Başkanımız bana hoca ismi sorduğunda benim verdiğim isimlerden birisi Hüseyin Eroğlu idi. Ben 2011-2012 sezonunda Petkoviç’i buraya getirdiğimde ‘Bu kim’ dediler. Ama sonrasında Petkoviç Lazio’da ve İsviçre Milli Takımı’nda uzun yıllar görev yaptı. Hüseyin hocamız çok idealist. Geleceği hocalarından bir tanesi. Çok çalışan bir kişi. Ekibi ile birlikte çok çalışıyor. Benim gördüğüm en çalışkan ekip. Her şeye kafa yoruyorlar. Hakkaniyetli bir kişi. Formayı adaletli dağıtan bir insan. Buna futbolcu da, bizler de inanıyoruz. Hüseyin hocamız inşallah çok daha iyi yerlere gelecektir. Ben buna yürekten inanıyorum.”

KULÜBÜN ADETA UÇTUĞUNU GÖRDÜM

“Kulüp şu anda Süper Lig’e her şeyiyle hazır. Yüksel Yıldırım başkanımızın kulübe sağladığı müthiş imkanlar, olanaklar var. Ben bir buçuk sene ara verip tekrar kulübe gittim. Adeta kulübün uçtuğunu gördüm. Süper Lig’de olmayan imkanlar var. Yatakhaneler, yemekhaneler, sağlık ekibi, yani her taraf olarak mükemmel seviyede. Bu güzelliklere, bu takıma şampiyonluk ve Süper Lig yakışır diye düşünüyorum. İnşallah bu sene şampiyonluk bizim dönemimize nasip olacak. Başkanımızla, icra kurulumuzla, futbolcularımızla, teknik ekibimizle, personelimizle, taraftarımızla bize gerçekten çok yakışacaktır şampiyonluk. İnşallah kısa bir zaman sonra mutlu sona ereceğiz diye düşünüyorum.”

SAMSUNSPOR BU ŞEHRİN TAKIMIDIR

“Yaklaşık 30 yıldır bu kulübün içerisindeyim. Başkanımız Yüksel Yıldırım bu kulübün sahibi. Bu bir gerçek. Ama Samsunspor Kulübü Samsun şehrinin, taraftarının takımı. Samsunspor bu şehrin takımı. Başkanımız kulübü sıkıntılı bir dönemde aldı ve bir yerlere taşıdı. Hiçbir siyasi ile bağımız yok. Kulübün finansının tamamını kendisi karşılıyor ve en iyi şekilde karşılıyor. Maç başı ücretler dahil, taksit olarak, prim olarak hiçbir futbolcunun kulüpten alacağı yok. Bu imkanı sağlayan Başkanımız Yüksel Yıldırım’a Samsun şehri olarak, Samsunspor Kulübü olarak teşekkür ediyorum. Eskiden kulübe giderken neyle karşılaşacağımızı bilmeden giderdik. Deplasmana gittiğimizde otel parasını nasıl ödeyeceğimizi düşünürdük. Süper Lig’e çıkarsak Yüksel Başkan bu takıma çok daha büyük imkanlar sağlayacaktır. Ben buna inanıyorum.”  Davut AKTAŞ