'Süleler' Suç Örgütü Mersin'de Çökertildi! İçişleri Bakanı Yerlikaya Operasyon Detaylarını Paylaştı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de gerçekleştirilen 'Mahzen-4' operasyonunda 'Süleler' olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Operasyon kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu 9 şüphelinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu bozan suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurguladı. Operasyon sırasında ele geçen deliller arasında ruhsatsız tabancalar, uyuşturucu madde, fişekler ve balistik yelekler de bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mersin'de düzenlenen 'Mahzen-4' operasyonuyla 'Süleler' adıyla bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detayları hakkında yaptığı açıklamada, suç örgütü üyelerinin çıkar amaçlı suç örgütü kurma, kasten adam öldürme, işyeri, ikamet ve araçlara kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti, nitelikli dolandırıcılık, silah ve mühimmat kaçakçılığı gibi suçları işlediklerini belirtti. Operasyon sonucunda 5 ruhsatsız tabanca, uyuşturucu madde, fişekler ve balistik yeleklere el konulduğu ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, başarıya imza atan emniyet güçlerini tebrik ederken, halkın huzurunu bozan suç örgütlerine karşı kararlılıklarının devam edeceğini belirtti. Operasyonun, toplumun güvenliğine yönelik tehditlere karşı mücadelenin bir parçası olarak değerlendirildiği vurgulanırken, ele geçen delillerin adli süreçte nasıl bir rol oynayacağı merak konusu oldu.

 

süleler operasyonu süleler suç örgütü mersin çökertildi içişleri bakanlığı açıklama operasyon detay asayiş polis mahzen-4 operasyonu samsunhaber haber gündem