'SÜLÜN OSMAN' Gibi Çarptı Kaçtı

TAKİP ET

Samsun'da çelik kapı firma sahibi gencin piyasayı 60 milyon lira dolandırarak kayıplara karıştığı iddia edildi. Şikayetçi olan bir polis memurunun alacağı evinde başka bir kişiye satıldığı iddiası, savcılık soruşturma dosyasına girdi. 

Samsun'da çelik kapı firma sahibi evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenilen 36 yaşındaki F.B.'nin, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile bazı vatandaşları 60 milyon liraya yakın tutarında dolandırarak kayıplara karıştığı iddia edildi. Söz konusu kişinin inşaat firmalarından para yada malzeme alma yöntemi ile vatandaşları da iş yapma karşılığı aldığı paralarla dolandırdığı iddia edildi. 

AYNI DAİREYİ 
BAŞKASINA SATMIŞ 

F.B.'nin bir polis memurunuda 700 bin lira tutarında dolandırdığı iddiası, savcılık dosyasındaki ifade tutanağına girdi. Polis memurunun verdiği ifadeye göre; F.B.'ye İlkadım ilçesinde müteahhitin iş karşılığı sözleşme ile devrettiği 700 bin lira değerindeki daireye, polis memuru talip oldu. Polis memuru ile F.B., 5 Mayıs 2022 tarihinde daire için sözleşme imzaladı. Polis memuru, internet bankacılığı aracılığıyla söz konusu parayı F.B'ye parça parça ödedi. Polis memuru şikayet dilekçesine ödediği dekontlarıda eklerken, ifadesinde F.B.'nin bir sıkıntı olmaması için kendisine 1 milyon TL'lik senet düzenleyip verdiğini, senet işlerinden anlamadığı için kayınbiraderi üzerine senetleri yazdırdığını anlattı. 

MÜTEAHHİTE VERDİĞİ 
SÖZÜDE TUTMAMAMIŞ 

Evin tapusunu almak için 20 Haziran 2022'de anlaştıklarını ifadesinde dile getiren polis memuru, 1 aydır F.B.'ye ulaşamadığını, bu süreçte dairenin 550 bin liraya başka bir şahısa satıldığını öğrendiğini belirtti. Polis memuru, F.B.'nin iş karşılığı müteahhitten sözleşme ile aldığı daire için söz verdiği işleri yapmaması nedeniyle müteahhitinde tapuyu kendisine vermediğini ifadesinde anlattı. Polis memuru zararının karşılanmasını talep etti. Savcılığa çok sayıda kişinin mağdur sıfatıyla başvurduğuda öne sürüldü. 

Zekeriya FIRAT 

60 milyon liralık dolandırıcılığa imza attığı öne sürülen F.B.'nin kayıplara karıştığı öğrenildi. 

Daire satın almak isteyen bir polis memurunu 700 bin lira dolandıran F.B'nin, aynı daireyi başka bir kişiye 550 bin liraya sattığı iddiası savcılık dosyasına girdi.