Süper Kupa Finali İptal Edildi: Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Oynanmayacak

TAKİP ET

Suudi Arabistan'da yaşanan kriz nedeniyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali, katılımcı takımlar ve TFF arasında ortak mutabakatla iptal edildi.

29 Aralık 2023'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı iptal edildi. Suudi yönetiminin Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin vermemesi sonrasında yaşanan kriz, uzun bir belirsizlik döneminin ardından sona erdi.

İki Türk devi arasında oynanması planlanan Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'da yaşanan kriz, maç günü takımlar arasında çıkan anlaşmazlık ve ulusal değerlere saygı gösterilmemesi nedeniyle ertelenmişti. Ancak, bu süreçte ne zaman oynanacağı belirsiz kalan final, sonunda katılımcı takımlar olan Galatasaray ve Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ortak mutabakatla iptal edildi.

Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Süper Kupa finalinin iptali sonrasında yaşanan asılsız iftira ve ithamlara karşı Başkan Ali Y. Koç'a destek verildiği belirtildi. Ayrıca, yaşanan süreçlerin detaylıca araştırılması taleplerinin devletin ilgili kurumlarına iletilerek, sorumluların tespiti için girişimlerde bulunulduğu vurgulandı.

Süper Kupa finalinin iptali, Türk futbolseverler arasında hayal kırıklığı yaratırken, Galatasaray ve Fenerbahçe camiaları gelecekteki organizasyonlara odaklanma kararı aldıklarını belirtti. Süreçte yaşanan kaos ve çekişme, Türk futbolunu uluslararası sahnede temsil edecek olan bu önemli organizasyonun yapılamamasına neden oldu.

süperkupa final Spor futbol Galatasaray fenerbahçe