Süper Lig'de dengeler değişti... Vites yükselttik!

TAKİP ET

Süper Lig'de ikinci devrede oynadığı 6 maçta 11 puan toplayan Samsunspor, Comparisonator Yapay Zeka İndeks puanlarına göre 'en iyi performans gösteren takımlar' arasında yer aldı. Danimarkalı Holse, haftanın 11'ine seçildi

Trendyol Süper Lig'de her hafta adım adım yükselişe geçen Samsunspor, ikinci devrede oynadığı ilk 6 maçta hanesine 11 puan yazdırdı. Sezonun ilk devresindeki 6 haftalık periyotta sadece Sivasspor beraberliğiyle 1 puana sahip olan Kırmızı-Beyazlılar, ikinci devrede tam tersi senaryoya imza atarken rakipleriyle olan ikili averajda da üstünlük sağladı.

6 MAÇTA 11 PUAN TOPLADI

Kendi sahasında Sivasspor, Kayserispor ve Antalyaspor'u 2-0'lık skorlarla mağlup eden Samsunspor, deplasmanda Fenerbahçe ve İstanbulspor ile 1-1'lik skorlarla berabere ayrıldı. Kırmızı-Beyazlılar bu süreçte sadece Galatasaray'a 2-0'lık skorla mağlup oldu. 11 puan toplayan ve ateş hattından uzaklaşan Samsunspor, 6 maçta 8 gol attı, kalesinde 4 gol gördü.

SAMSUNSPOR ZİRVEYİ ZORLUYOR

Diğer yandan Comparisonator Yapay Zeka İndeks puanlarına göre; 2024 yılında Süper Lig'de 'en iyi performans gösteren takımlar' arasında Samsunspor, 1992 puanla Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra üçüncü oldu. Süper Lig'in 25. haftasında en iyi performans gösteren takımlar sıralamasında ise 2343 puanla Kırmızı-Beyazlılar, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra dördüncü sırada yer aldı. Süper Lig'de bu sezon kalesinde gördüğü gol beklentisi (xGA) en az olan takımlar ve yediği gol sayılarında ise Samsunspor, 30.44 puanla (35 gol) beşinci sırada yer aldı.

HOLSE HAFTANIN KARMASINDA

Antalyaspor maçında 2 asistle oynayan Carlo Holse, "25. Haftanın En İyi 11'ine" seçildi. Danimarkalı oyuncu Süper Lig'de 25. haftasında en iyi performans gösteren futbolcular sıralamasında 421 puanla beşinci olurken, "Süper Lig'de haftanın futbolcusu sizce kim oldu?" anketinde ise yüzde 8,2'lik oy alarak üçüncü oldu. 

samsunspor yapayzeka süperlig