Süper Lig'in Parlayan Yıldızı: Markus Gisdol, Samsunspor'u Zirveye Taşıdı

TAKİP ET

Trendyol Süper Lig'de Samsunspor'un Alman teknik direktörü Markus Gisdol, 1.61 puan ortalamasıyla en başarılı yabancı hoca oldu. Takımı ateş hattından uzaklaştırarak orta sıralara taşıyan Gisdol, ligdeki diğer 5 yabancı teknik direktörü geride bıraktı.

Samsunspor'un 54 yaşındaki teknik direktörü Markus Gisdol, Hüseyin Eroğlu'nun görevinden ayrılmasının ardından takımın başına geçti. Gisdol, 7. haftada devraldığı takımı 26. hafta sonunda başarıyla yöneterek ligin alt sıralarından uzaklaştırdı.

Alman hoca, ilk iş olarak takımın dizilişini ve oyun anlayışını değiştirdi. 5'li defans sistemini benimseyen Gisdol, ardından aldığı başarılı sonuçlarla Samsunspor'u ateş hattından uzaklaştırarak orta sıralara taşıdı.

18 Süper Lig maçında 8 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde eden Gisdol, toplamda 29 puan topladı. Takımı 25 golle rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 22 gol gördü.

Gisdol, ligdeki diğer 5 yabancı teknik direktörü geride bırakarak maç başına 1.61 puan ortalamasıyla dikkat çekti. Fernando Santos, Marius Şumudica, Ivo Vieira, Fahrudin Omerovic ve Shota Arveladze'nin ardından en yüksek puan ortalamasına sahip olan Gisdol, Samsunspor'u 26. hafta sonunda 30 puanla orta sıralara taşıdı.

Samsunspor'un önünde kalan 12 maçta, kendi sahasında Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü, Pendikspor, Adana Demirspor, Trabzonspor ve Alanyaspor ile, deplasmanda ise Başakşehir, Hatayspor, Beşiktaş, Kasımpaşa, Konyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Gisdol'un liderliğindeki Samsunspor, bu maçlarda elde edeceği sonuçlarla ligdeki başarısını sürdürmeye çalışacak.

Samsun samsunspor markusgisdol zirve süperlig spor samsunhaber