Suriye'nin Kuzeyine Kara Harekatı ne zaman? Bakan Akar'dan flaş açıklamalar

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe Kılıç Harekatı hakkında, "491 terörist etkisiz hale getirildi. Terör koridoruna müsaade etmedik etmeyeceğiz" dedi. Akar harekata ilişkin "Ne yapmamız gerekiyorsa yeri ve zamanı geldiğinde TSK bugüne kadar olduğu gibi gereğini yapmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, "491 terörist etkisiz hale getirildi. Terör koridoruna müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Akar "Harekatlarda tek amacımız ülkemizin hak ve hukukunu korumak. Ne yapmamız gerekiyorsa yeri ve zamanı geldiğinde TSK bugüne kadar olduğu gibi gereğini yapmaya devam edecek." dedi.

Akar sözlerine şöyle devam etti:

Yunanistan ile diyalog tekliflerimizi her zaman ortaya koyuyoruz. Yunanistan'ın gerginliği arttırıcı eylem ve söylemlerinden vazgeçmesini bekliyoruz. Sabırla barışçıl yöntemlere inanıyoruz. Fakat diyalog çağrımız zaafiyet değildir. Hakkımızı koruyacağız. Oldu bittiye izin vermeyeceğiz. Aklınızı başınıza toplayın. 3. tarafların söylemleriyle kendinize havada görmeyin.

DEAŞ ile göğüs göğse savaşan tek ordu TSK. Ve 4 bin 500 teröristi etkisiz hale getiren ordu Türk ordusu.

Muhataplarımızın; Rusya ABD ve diğer ülkelerin, bizimle yaptıkları mutabakat muhtıraları var. Buradaki sözlere uymaları gerektiğini hatırlatıyoruz.

Haber Global