Sürücü Adaylarını Endişelendiren Haber Yalan Çıktı: Uyku Apnesi Durumunda...

TAKİP ET

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde uyku apnesi olanların ehliyet alamayacağına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasına göre, mevcut yönetmelikte herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde uyku apnesi olanların ehliyet alamayacağına dair iddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasına göre, söz konusu yönetmelikte herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Milyonlarca sürücü ve sürücü adayını endişelendiren haberler, aslında manipülasyon içeriyordu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair usul ve esaslar; Sürücü Adayları Ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik" kapsamında belirlendiği belirtildi.

Yönetmeliğin 7. Maddesi'ne atıfla yapılan açıklamada, ağır veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile gündüz uyuklama hali tespit edilen kişilerin sürücü belgesi alamayacağına dikkat çekildi. Ancak mevcut yönetmeliğe göre, uyku apnesinin kontrol altında olduğu veya tedavi edildiği durumlarda sürücü belgesi verilebileceği belirtildi.

Sürücü Adayları Ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik:

(5) Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu ile ilgili olarak;

a) Ağır derecede apnesi olanlar (AHI>30/saat) veya orta derecede apne (15

sürücü belgesi sürücü adayları uyku apnesi uyku apnesi olanlar sürücü belgesi alamaz iddiası Karayolları Trafik Yönetmeliği Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Sürücü Adayları Ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik ehliyet