Sürücüler dikkat! Tedavi olmazsanız ehliyetinizi kaybedebilirsiniz

TAKİP ET

Ehliyet sahipleri, dikkat! Ehliyet yönetmeliğindeki son değişiklik, milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor. Artık mevcut ehliyet sahipleri, uyku apnesi de dahil olmak üzere belirli sağlık testlerine tabi tutulacak.

Ehliyet yönetmeliğinde yapılan yeni değişiklikle, mevcut ehliyet sahiplerinin belirli bir sağlık testine tabi tutulacağı açıklandı. Bu testler arasında uyku apnesi kontrolü de bulunuyor ve testi başarıyla geçemeyen sürücülerin ehliyetleri geri alınabilecek.

Uluslararası Katılımlı Akciğer Sağlığı Kongresi'nden Önemli Açıklamalar

Antalya, Belek'te düzenlenen Uluslararası Katılımlı Akciğer Sağlığı Kongresi'nde (UASK) 2024, ASYOD Uyku Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, "Küresel Sağlık İçin Uyku Eşitliği" temalı Dünya Uyku Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Karadağ, uykunun sağlık için kritik önemini vurgulayarak, uyku apnesi sorunu olan sürücülerin tedavi olmalarının zorunlu hale geldiğini belirtti.

Ehliyet ve Uyku Apnesi: Yeni Düzenlemeler

31 Aralık 2024 tarihinden itibaren, tüm sürücü belgelerinin belirli periyotlarla yenilenmesi ve sağlık raporu alınması zorunluluğu getirildi. Bu sağlık raporları, sürücülerin uyku apnesi açısından değerlendirilmesini kapsayacak. Uyku apnesi tespit edilen sürücülerin tedavi olmadan direksiyon başına geçmelerine izin verilmeyecek.

Uyku Sağlığı ve Trafik Güvenliği

Karadağ, uyku apnesinin trafik ve iş kazaları üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı uyku döngülerinin önemini vurguladı. Ramazan ayında sahur ve uyku düzeni hakkında da önerilerde bulunan Karadağ, uyku ve uyanıklık döngülerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti.

Ehliyet uyku apnesi ehliyetiniz alınabilir uyku düzeni samsun haber samsun