Sütte litre başına  20 kuruş destek 

TAKİP ET

Samsun Tarım İl Müdürü Sağlam, soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatının 4 lira 70 kuruş olarak belirlendiğini belirterek, üreticiye litre başına 20 kuruş destek sağlanacağını bildirdi. 

Hatırlanacağı üzere Ulusal Süt Konseyi, 16 Haziran 2021 tarihinde aldığı kararla; 1 Temmuz- 31 Aralık 2021 tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını 3 lira 20 kuruş olarak belirlemişti. Yeniden toplanan Ulusal Süt Konseyi, 8 Aralık'tan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatını 4 lira 70 kuruş olarak belirledi. 

DESTEKLERDEN KİMLER YARARLANABİLİR ?

Samsun Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, çiğ sütte litre destek miktarının 20 kuruş olduğunu açıkladı. Müdür Sağlam, "Bakanlığımız tarafından, sütünü  Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren işletme onay belgesine sahip çiğ süt ve süt ürünleri işleme tesislerine satan ve Bakanlık Süt Kayıt Sistemi (BSKS) veri tabanına aylık olarak kaydettiren, yetiştirici-üretici örgütüne üye yetiştiricilere süt desteği ödenmektedir.Ödeme inek, manda, koyun ve keçi sütüyle soğutulmuş inek sütü ve üretici örgütleri kanalıyla pazarlanan soğutulmuş inek sütü için bakanlığın belirleyeceği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden yapılmaktadır.Soğutulmuş çiğ süt desteklemesi litre başına 20 kuruş olmuştur.Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler, üye oldukları yetiştirici-üretici örgütüne ya da il veya ilçe müdürlüklerine müracat edeceklerdir. Çiğ süt desteklemesinden yararlanacakların işletmesi ve sütün elde edildiği hayvanların, ilgili veri tabanı TÜRKVET'e kayıtlı olması gerekmektedir. Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) üzerinden doğrudan veya üyesi olduğu üretici/yetiştirici örgütü üzerinden satan üretici/yetiştiricilere Bakanlığın belirleyeceği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden ilave destekleme ödemesi yapılır” dedi.İsmail AKDUMAN