Suudi Arabistan Kalkınma Fonu ile Türkiye Arasında Kredi Anlaşması İmzalandı

TAKİP ET

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD), Türkiye ile 55 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalayarak, "Devlet Okullarında Depreme Bağlı Riskin Azaltılması Projesi"ni destekleyecek.

 

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD), Türkiye ile yeni bir adım atarak 55 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, SFD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al-Khateeb ve SFD İcra Kurulu Başkanı Sultan Al-Marshad'ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, "Devlet Okullarında Depreme Bağlı Riskin Azaltılması Projesi" kapsamında alınan kredi ile yaklaşık 55 bin metrekare büyüklüğe sahip 5 devlet okulu rehabilite edilecek.

Projenin amacı, depreme bağlı riskleri azaltmak ve okulları depreme dayanıklı hale getirerek öğrencilere güvenli bir eğitim ortamı sağlamak. İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda imzalanan anlaşma, SFD'nin Türkiye ile işbirliğini daha da ileri taşıyor.

Proje, Türkiye'deki eğitim sektörünü desteklemeyi ve ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni destekleyen proje, Türkiye'nin dünya standartlarında eğitim sunma hedefini güçlendirmeyi amaçlıyor. SFD, Türkiye'de enerji, sağlık, tarım ve eğitim gibi alanlarda değeri 300 milyon doların üzerinde olan 9 kalkınma projesi ve programını finanse ederek ülkedeki kalkınmaya önemli katkılarda bulunuyor.

suudi arabistan fon banka kredi türkiye SFD