'Suudi ve Kuveyt'liler Samsun'u bilmiyor!

TAKİP ET

Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten Samsun'a gelen turizm acentelerinin temsilcileri, Vezirköprü, Salıpazarı ve Ayvacık'a hayran kaldı. Samsun'un tanıtımının eksik olduğunu belirten acenteciler, "Trabzon ve Rize bölgesinde ne isteniyorsa buralarda fazlasıyla var" dedi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türk Hava Yolları (THY) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle Körfez ülkelerinden seyahat acentesi temsilcilerine yönelik, Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Vezirköprü ilçelerinde tanıtım gezisi düzenlendi.

Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten turist getiren acentelerin temsilcileri, Ayvacık'ta baraj gölünde tekne turu yaptı. Kafile, Salıpazarı'nda girişimci kadınlar tarafından kurulan ve yöresel ürünlerin satıldığı pazarla Karacaören Şelalesi'ni gezdi.

KESTANE BALI HEDİYE EDİLDİ

Paşa Alabalık Tesisleri'nde kafileye Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) Başkanı Hakan Şahin tarafından Salıpazarı'nın coğrafi işaretli kestane balı ve Salıpazarı tarihi kitapları hediye edildi. Kafile daha sonra Şahinkaya Kanyonu, Vezirsuyu Tabiat Parkı ve Vezirsuyu Kır Evleri'ni gezdi. Samsun gezisine Suudi Arabistan'dan 15, Kuveyt'ten 5 acente temsilcisi katıldı.

ACENTA TEMSİLCİLER KATILDI

OKA Turizm ve Markalaşma Birim Başkanı Mesut Kılıç, Suudi Arabistan ve Kuveyt'teki seyahat acentelerine bölgenin turizm potansiyelini göstermek istediklerini belirtti. THY Cidde Satış Şefi Ali Serdar Terlemez de, "Suudi Arabistan'da Trabzon bölgesine yoğun satışı olan acentelerimiz arasından seçim yaptık" diye konuştu. OKA Yatırım Destek Ofisi uzmanı Ammar Sakalı da, Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten turist getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Sakalı, "Gelen seyahat acenteleri Samsun'u çok beğendi. Hatta; 'Bugüne kadar burayı neden tanımıyoruz' diye hayıflandılar" diye konuştu.

SAMSUN'U BİLMİYORLAR

Suudi Arabistan'dan gelen Acente Genel Müdürü Mohamed Abdullah Bazaid, bölgenin çok güzel olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Genelde Suudi Arabistan'dan İstanbul ve Trabzon'a gidiyorlar. Şahinkaya Kanyonu'nu gezdik, çok güzeldi. Bungalov evler de çok güzel."

Acente temsilcileri, "Samsun'u tanımıyorduk. Yediğimiz yemekler son derece lezzetliydi. Burası misafirleri fazlasıyla memnun edecektir. Trabzon ve Rize bölgesinde ne isteniyorsa buralarda fazlasıyla var. Bu bölgelerin daha çok tanıtılması lazım. Tanıtımla alakalı biraz sıkıntı görüyoruz. Çünkü bu bölgeyi çoğu bilmiyor" ifadelerini kullandı.

DOĞAL YAŞAMIN BAŞKENTİ

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Amacımız Vezirköprü'nün tarihi, doğal ve turistik özelliklerini öne çıkarmak. Vezirköprü'yü dünya turizmine kazandırabilirsek, kazanç olacağını düşünüyorum" dedi. Salıpazarı YEG Başkanı Hakan Şahin, "Salıpazarı için önemli bir gün. Salıpazarı'nı tanıtmak istiyoruz. Misafirlerimizi doğal yaşamın başkenti Salıpazarı'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk" ifadelerini kullandı.