Szumski İmzaladı, Transfere Devam

TAKİP ET

Kaleye yabancı düşünmeyen Samsunspor, kuralın değişmesiyle son iki sezonu Erzurumspor'da geçiren Polonyalı Jakup Szumski ile sözleşme imzaladı. Ayrıca sağ bek, 10 numara ve forvet arayışları sürüyor.

Samsunspor, tecrübeli file bekçisi Jakub Szumski ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Son olarak BB Erzurumspor'da forma giyen 30 yaşındaki kaleci, Erciyes kampına katılarak otelde Futbol Gelişim Direktörü Batu Kaplan'la sözleşmeyi imzaladı.

KURAL DEĞİŞTİ, ROTA DÖNDÜ
Türkiye Futbol Federasyonu, bu sezonla birlikte 4+1'e düşecek yabancı kuralını güncelleyip 5+2'ye karar verince; Samsunspor'un transfer stratejisi de değişti. 4+1'lik kural nedeniyle kalede yerli isimlere yöneleceğini açıklayan ancak kuralın eski sistemle devam edeceğinin açıklanması üzerine rotasını değiştiren Kırmızı-Beyazlı transfer komitesi, yabancı kontenjanını kaleden yana kullanıldı.

KALESİNDE 48 GOL GÖRDÜ
Samsunspor, bir süredir görüştüğü ve son iki sezonu Erzurum BB'de geçiren Jakup Szumski ile sözleşme imzaladı. Polonyalı eldiven, geçen sezon 33'ü lig, 2'si de play-off olmak üzere 35 maçta görev yapıp kalesinde 48 gol gördü. Kırmızı-Beyazlı transfer komitesi, takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Nurullah Aslan'a gelecek teklifleri daha ciddi düşünmeye başlayacağı ifade edildi.

10 NUMARA ARANIYOR
Öte yandan sezon başı planlamasına göre '10 numara' tercihi de değişti. Teknik Direktör Bayram Bektaş, Samsun'daki imza töreni sonrası gazetecilerle sohbet ederken, 10 numara tercih etmediğini, orta sahada bir 6, iki 8 numarayla oynadığını belirtmişti. Ancak geniş kadroda değişebilecek oyun formatları da göz önünde bulundurularak '10 numara' transferinin olması için çalışma başladı.

Samsunspor Transfer Komitesi, sağ bek, 10 numara ve yabancı bir forvetle transferi tamamlamayı amaçlıyor. Başkan Yüksel Yıldırım, Futbol Gelişim Direktörü Batu Kaplan, Teknik Direktör Bayram Bektaş ve scout ekibi, 'eldeki futbolcu listesi' üzerinden görüşmelerini sürdürüyor.

Selçuk KAYA