Tabip Odası 'pandemi şehitlerini' unutmadı 

TAKİP ET

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Furtun ve yönetim kurulu üyeleri, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı. 

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Funda Furtun ve oda yönetim kurulu üyeleri, hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı. 

Pandemi sürecinde hayatını haybeden 'Dr. Habib Demirel, Dr.Ali Murat Uludoğan, Dr. Necati Emirhan, Dr. Ömer Faruk Kuruhasanoğlu, Ecz. Zeki Gül, Ecz. Köksal Türkel, Ecz. Lamia Yüksel, Hemşire Meral Arbağ, Radyoloji Tek. Özgül Yaşar, Laborant Elif Aydın Yamak, Şoför Rıfat Ataseven, Tem. Per. Önder Büyük, Per. Fikret Yaman, Per. Hamdi Arslan, Per. Fuat Uzun ve Per. Osman Tiryaki'nin isimleri tek tek okunarak 'Unutmayacağız, unutturmayacağız, unutulmayacaklar!' mesajı verildi. 

BİR YERE GİTMİYORUZ 

Tabip Odası Başkanı Furtun, "Kaybettiğimiz mesai arkadaşlarımızın ailelerine bile hürmetsizlik edip “COVID-19’un Meslek Hastalığı Sayılması” için illiyet bağı isteyenler; pandemi sürecinde istediğimiz 120 gün yıpranma payını bize çok görenler; “giderlerse gitsinler”, “gidişleri olsun da dönüşleri olmasın” diyebilecek kadar minnetsiz olanlar bilsinler ki: Kaybettiklerimizin haklarını sormak; emek verenlerimizin haklarını korumak için gitmiyoruz, kalıyoruz! Sağlık mücadelesi size bırakılamayacak kadar değerlidir, yaşamın özüdür, topluma karşı sorumluluğumuzdur. Topluma sözümüz var, hekimlere sözümüz var: Gitmeyeceğiz "ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT