Tabip Odasından Ürküten Açıklama 

TAKİP ET

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, doktor ve sağlık çalışanlarının şiddet ve çözülemeyen mali sorunları karşısında riski az kazancı yüksek branşlara yöneldiklerini belirterek, "Böyle giderse riskli ameliyatları yapacak doktor bulamayacağız "dedi. 

Samsun'da vatandaşların kamu hastanelerinden bazı branşlarda randevu alma işlemlerinde bir kaç ay sonraya gün verildiği öne sürüldü. Diğer taraftan  doktorların mali sıkıntılarının ve şiddetin önlenmesi konusundaki taleplerinin çözüme kavuşmaması nedeniyle, kamudan doktorların istifa etmeye devam ettiği konuşuluyor. Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır'dan ise ürküten açıklama geldi. 

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ 

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, şiddetin önlenememesi, mali hakların çözüme kavuşturulmaması ve mesleğin giderek değersizleştirildiği düşüncesi ile doktorların bulundukları ortamda mesleklerini icra edemeyeceklerini düşünerek özel sektöre geçtiğini, yada yurt dışına gittiğine dikkati çekti. Doktorlara 5 dakikada hasta bakmasını öngören sağlık sisteminde sıkıntı olduğuna vurgu yapan Çadır, "Kamu, kurumlarda kuralını koyuyor. 'Şu sıklıkla hasta bakacasınız' diyor. 5 dakikada bir hastanın nasıl derdine derman olabilirsiniz? Bunun sonucunda hasta doktor doktor geziyor.

Randevu alınmada sıkıntı oluyor. Bu tartışılacak bir sistem. Hastayı müşteri, doktoru çalışan, hastaneyi işyeri olarak görürseniz bu sorunu çözemezsiniz. Bugün sistemi düzeltmeye kalksanız bile 10 yıldan aşağıya düzeltemezsiniz. Yarın çok geç olmadan yıkılmadan birşeyleri düzeltmek için gelin birlikte adım atalım "dedi. 

SAĞLIK SİSTEMİ 
ALARM VERİYOR 

Sağlık sisteminin alarm belirtilerini vermeye başladığına dikkati çeken Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır,  "Meslektaşlarımız mali sıkıntılarının ve sağlıkta şiddet sorununun çözülememesi nedeniyle, farklı branşlara yönelmeye başladılar.

Meslektaşlarımız, riski az kazancı yüksek olan Dermatoloji, Biyokimya, Radyoloji ve Plastik Cerrahi gibi branşlara yönelmeye başladılar. Ancak böyle giderse, vatandaşlarımız riskli ameliyatları yapacak doktor bulamayacaklar. Bir uzmanın yetişmesi 6 yıl alır. Sağlık sistemi alarm veriyor. Yaşanan sorunlara dikkat çekmek için g(ö)rev yaptık.

Sağlık sistemi, 'ne kadar çalışırsan o kadar para alırsın' anlayışından kurtarılmalı. Meslektaşlarımıza hak ettikleri ücret verilsin ve bu emekliliğe yansıtılsın. Sağlıkta şiddeti önleyici tedbirleri alın. Meslektaşlarımız can yaşatmak için özveri ile görevlerini yapıyorlar. Talep ettiğimiz sorunlar çözülürse meslektaşlarımız huzur ve güven içinde çalışmalarına devam ederler. Bu talepleri sadece doktorlar için değil tüm sağlık çalışanları için istiyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT