Taflan evladını bağrına bastı

TAKİP ET

Samsun'da babaocağı Taflan Mahallesi sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan CHP Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, hemşehriyle tek tek kucaklaştı. Mustafa Yeşilyurt, "14 Mayıs sabahı sandık önünüzde olacak. İnanıyorum ki; siz evladınıza sahip çıkacaksınız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, seçim bölgesi olan Atakum'un Taflan Mahallesi sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı. Taflanlıların kucakladığı Mustafa Yeşilyurt, mahallesinde gövde gösterisi yaptı.

DEV MİTİNGE DAVET

Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet ederek, Taflanlı hemşehrilerinden 14 Mayıs'taki seçimlerde destek isteyen Mustafa Yeşilyurt, 12 Mayıs Cuma günü saat 13:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı 'Millet Buluşması'na davet etti.

AK Parti'nin 14 Mayıs'ta seçimi kaybedeceklerini anladıkları için bölen ve kutuplaştıran üsluplarını iftiralarla sürdürdüklerini anlatan CHP Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. Yeşilyurt, "Bu düzene 14 Mayıs'ta birleşerek son vereceğiz" dedi.

SAMSUNLU KARARINI VERDİ

Mustafa Yeşilyurt, şöyle konuştu; "Ben AK Parti'de görev yapmıştım artık görev yapmıyorum. Eski Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde Gelecek Partisi kadrolarıyla siyasi yolculuğumuza devam ediyoruz. Benim gibi milyonlar var. İnsanlar zamanında AK Parti'ye oy verdi, bugün vermeyecek. AK Parti'ye mecburen oy verilecekmiş gibi bir algı bu milletin aklına hakarettir. Vatandaşlarımız geçmişte AK Parti'ye oy verdiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi listesine de oy verecektir."

AK Parti'nin Samsun milletvekili aday listesini eleştiren CHP Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, "Bugüne kadar alışılmış 'Biz her türlü listeyi yaparız. Samsun halkı da oy verir' anlayışı artık yıkılmıştır. AK Parti'ye gönül vermiş kırgınlıkları olan kesimden çok büyük teveccüh görüyoruz ve bize destek veriyorlar. 'Bizim milletvekili adayımız sizsiniz' diyorlar" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU VE CHP'YE GÜVENİN

Mustafa Yeşilyurt, 14 Mayıs seçiminde AK Parti'nin büyük hayal kırıklığına uğrayacağını savunarak, "CHP'nin Samsun Milletvekili Adayı olarak karşınızdayım. İnanıyoruz ki; Samsun tarihinde ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi listesi, Millet İttifakı ile tarihin en yüksek oyu ile en fazla milletvekilini çıkararak, 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu en yüksek oyu ile seçecek. Samsun yeni başlangıçları şehridir. Samsun, kuruluşun ve kurtuluşun ilk adımlarından atıldığı şehirdir. Samsun ayağa kalktığında biliyoruz ki; Karadeniz ve Türkiye ayağa kalkar. Samsun'un böyle tarihini sorumluluğu vardır" ifadelerini kullandı.

CHP Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, sözlerine şöyle devam etti, "Samsun kararını vermiş durumda. AK Partili seçmenler de Millet İttifakı'na destek vereceklerini söylüyor. Samsun'da gittiğimiz ilçelerde, mahallelerde, köylerde halkımız bizleri bağrına basıyor. Millet İttifakı milletimizin umududur. AK Parti iktidarı, 14 Mayıs'ta sona erecek. CHP, Samsun'da en az 4 milletvekili çıkartacak. Hatta iddiamı, '5 milletvekili' olarak yenilemek istiyorum. Çünkü seçmenin değişimden yana ortaya koyduğu net tavır bunu gösteriyor. CHP milletvekili listelerine ve Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğiniz oy düzeni değiştirir."

CHP Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, seçim bölgesi olan Atakum'un Taflan Mahallesi sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı. Taflanlıların kucakladığı Mustafa Yeşilyurt, mahallesinde gövde gösterisi yaptı.

Samsun'un Atakum ilçesi Özören Mahallesi ve İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde vatandaşlarla kucaklaşan CHP Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, "Halkımızın sesini duymak için sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onların talep ve isteklerine kulak verdik, 14 Mayıs'ta alacağımız yetki ile Meclis'te sesleri olacağız" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Yeşilyurt, Kavak Dernekler Federasyonu'nu ziyaret etti. KADEF Genel Başkanı Bayram Erişgin ve yönetimine teşekkür eden Mustafa Yeşilyurt, 12 Mayıs Cuma günü saat 13.30'da gerçekleşecek 'Samsun Mitingi'ne davet etti.

N. Alper CABBAR