Takım Elbise ve Kravat Artık Takdir İndirimi Gerekçesi Sayılmayacak!

TAKİP ET

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Keser "Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlıyız. Takım elbise ve kravat artık takdir indirimi gerekçesi sayılmayacak" dedi.

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bu yıl 8 Mart’ı, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin acısıyla karşılıyoruz" diyerek, sözlerine başladı.

Rabia Keser, "Biliyoruz ki; kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılım oranı artıyor. Son açıklanan verilere göre yükseköğretim mezunu kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 67,6’dır. Yine 2002 yılında yükseköğretimdeki kız öğrenci oranı yüzde 13,5 iken eğitim konusundaki kararlılığımızla bu rakam 2022 yılında yüzde 48,5'e ulaşmıştır.

SGK teşviklerinde, gelir vergisinde ve kadın kooperatiflerinde yaptığımız yasal düzenlemeler, hibe ve fon desteklerinde kadınlara uyguladığımız pozitif ayrımcılık ile kadınların iş hayatına katılımını ve girişimci olmalarını destekledik. Kadının iş gücüne katılma oranını yüzde 27'den yüzde 35'e, yine yüzde 10,4 olarak hedeflenen kadın işveren oranını ise yüzde 13,2'lere çıkardık. Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyona yükselttik" dedi.

AK Partili Başkan Keser, şöyle konuştu; "Terörle mücadelede, dağa kaçırılan kadın ve kız çocukları için nasıl mücadele ettiysek tüm dünyada olduğu gibi bizim de canımızı yakan, kadına yönelik şiddetle mücadelede de kararlıyız. Takım elbise ve kravat artık takdir indirimi gerekçesi sayılmayacak."

Rabia Keser, "Samsun Kadın Kolları Teşkilatı olarak özellikle kadın ve çocuklar için depremin ilk gününden bu yana yanlarında olup yaralarını sarma gayretindeyiz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Kolları Teşkilatlarımızla depremden etkilenen kadınlarla birlikte olma kararı aldık. Depremzedelerimiz sıcak sofralarını tekrar kursun diye Genel merkezimizin koordinasyonu ile mutfak setleri hazırladık, ‘Sıcak Sofralar’ kampanyası ile onlara bu setleri ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.