Tam Yetki Verildi! Kritik Toplantının Ardından CHP'den Kurultay Adımı

Tam Yetki Verildi! Kritik Toplantının Ardından CHP'den Kurultay Adımı

TAKİP ET

Seçimlerin ardından en çok konuşulan parti olan CHP'de hareketli günler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde MYK üyelerinin tamamı istifa etmişti. Bugün de Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde toplandı. 5,5 saat toplantının ardından Parti Meclisi, kurultay takvimine ilişkin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na tam yetki verdi. Partinin grup başkanı ve grup başkanvekilleri belirlenirken, CHP'den de kurultayla ilgili açıklama geldi.

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi'nden sonra, Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk kez toplanan Parti Meclisi toplantısı 5,5 saat sürdü. Toplantıda, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindeki sonuçlar ve kurultay takvimi ele alındı.

SEÇİM SUNUMU YAPILDI

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla başlayan toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel'in seçim sonuçlarına ilişkin sunum yaptığı belirtildi.

TAM YETKİ VERİLDİ

Toplantıda ayrıca genel seçimler dolayısıyla daha önce bir yıl ertelenen kurultay takvimi de ele alındı.

PM'nin, kurultay takvimine ilişkin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) tam yetki verdiği öğrenildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yi açıklamasının ardından toplanacak kurul, kurultay takvimini belirleyecek.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP'den yapılan açıklamada, "Partimizin Kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili karar Parti Meclisimizce değerlendirilmiş ve takvimlendirme çalışmalarına başlanmıştır." denildi.

ÖZGÜR ÖZEL: GRUP BAŞKANLIĞINI BEN YÖNETECEĞİM

Özgür Özel, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Seçimlerimizi yaptık. Grup başkanlığını ben yöneteceğim. Genel Başkanımızın milletvekili olmaması üzerine grup başkanı belirlememiz gerekiyordu. Grup başkanvekillerimiz Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın seçildiler. TBMM Meclis Başkanvekili ise Gülizar Biçer Karaca oldu."

Özgür Özel, CHP'nin ilk grup başkanı olurken; Burcu Köksal da Oya Araslı'dan sonra CHP'nin ikinci kadın grup başkanvekili oldu.