Tarihi Höyük  Bu Halde 

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Hacı Murat Caddesinde yer alan, halk arasında Öksürük Tepesi olarak adlandırılan çevresi adeta çöplüğe dönen tarihi höyük için mahalle sakinleri çevre düzenlemesi istiyor. 

M.Ö. 1700-1500 yıllarına dayanan ve yapılan kazılarda Hitit Uygarlığı döneminden kaldığı tespit edilen, aynı zamanda Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından sit alanı olarak ilan edilerek koruma altına alınan Dündar Tepe, halk arasında Öksürük Tepesi olarak anılan tarihi höyük, ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle adeta çöplüğe döndü. 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ TALEBİ 

Mahalle sakinlerinden Bayram Ali Yanık, yetkili kurumlarca birinci derecede sit olarak ilan edilen ve koruma altına alınan tarihi yapının, çevreye duyarsız vatandaşlar sebebiyle çevre kirliliğine maruz bırakıldığını belirtti. Üzerinde meyve ağaçlarının da yer aldığı ilgili alanda gerekli çevre düzenlemesi için Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi başta olmak üzere CİMER ve birçok yetkili kuruma müracaat ettiğini, kendisine kurumlardan yazılı geri dönüş yapılmasına rağmen gerekli düzenleme ve temizliğin yapılmadığını ifade eden Yanık, yetkili kurumlara çağrıda bulunarak soruna acilen çözüm bulmalarını istedi.
   
Nazım AKPINAR 

Mahalle sakinlerinden Bayram Ali Yanık, kurumlara başvuruda bulunduğunu belirterek, çözüm çağrısı yaptı.