Tarım Bakanı Kirişçi siyasetçileri ve bürokratları uyardı: ' Bana mera için sakın gelmeyin'

TAKİP ET

Samsun'da mera alanları ve ovaların imara açılma girişimlerine karşı üreticiler mücadele verirken, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, tarım müdürlerine net mesaj verdi; "Kimse tarım alanlarının imara açılması ile ilgili yanıma gelmesin, müdürlerin izin imzasını görmek istemiyorum."

Samsun'da ova ve meraların imara açılma girişimlerine karşı çiftçilerin sürdürdüğü mücadele sürüyor. Ladik ilçesine Büyükşehir Belediyesi'nce kurulmasına karar verilen Güneş Enerji Santrali, yine Büyükşehir Belediyesi'nin Bafra Ovası'na kurmayı planladığı Meyve Sebze Hali projesi ile ilgili çiftçiler dava açarken, son olarak Canik ilçesi Sarıbıyık Köyü'nde 6 köyün kullandığı mera alanına konut planlanması, muhtarları ayağa kaldırmıştı. 

Canik'teki meranın imara açılma girişimleri şimdilik askıya alınırken, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, istişare için topladığı Tarım Müdürleri'ne net mesajlar verdi. Kirişçi'nin toplantıda, "Bana siyasetçi, belediye başkanı veya tarım müdürleri meraların ve tarım alanlarının imara açılması yada başka bir çalışma için bu vasıflarından çıkarılması için kesinlikle gelmesin kabul etmem.

Hele ki Tarım İl Müdürlerinin böyle bir teklifin altında imzasını görmek istemiyorum. Ülkemizin mera ve tarım alanlarına ihtiyacı çok var. Asla böyle bir konuya izin vermem ve Tarım Müdürleri bu konuda dikkatli olsun. Ben arkanızdayım, kimse sizleri böyle bir girişime zorlayamaz. Kesinlikle karşı çıkacaksınız ve izin vermeyeceksiniz "şeklinde mesajlar verdiği öğrenildi. 

BAKAN KİRİŞÇİ'DEN NET MESAJ 

Bakan Kirişçi, Aksaray'da bir otelde düzenlenen tarım sektörü temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda ise verdiği mesajlar dikkat çekti. Türkiye'nin toprak zengini bir ülke olmadığına dikkati çeken Kirişçi şunları kaydetti; "Biz toprak zengini ve mera zengini bir ülke değiliz. Bizim bundan dolayı topraklarımızı ve mera alanlarımızı mutlak suretle korumamız gerekir. Orman konusunda daha iyi durumdayız. Orman alanlarımızı yapmış olduğumuz ağaçlandırmalar çerçevesinde alan olarak da, ağaç olarak da artırıyoruz; ama bizim tekrar söylüyorum, tarım arazileri, meralar, bunlarla ilgili çok dikkatli, çok özenli olmamız gerekir.''  N.Alper CABBAR