Tarım işçileri için tedbirler alındı 

TAKİP ET

Samsun Vali Yardımcısı ve Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Yaşam Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) Kurul Başkanı Şevket Cinbir, 'Samsun, tarım işçilerine yönelik yapılan iyileştirmeler noktasında öncü şehir olma yolundadır' dedi. 

Her yıl düzenlenen, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Toplantısı, Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda tarım işçilerinin temel hakları, yaşam, barınma, eğitim gibi gereksinimleri ve çocuk işçi sorunu masaya yatırıldı.  

TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ 
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı ve METİP Kurul Başkanı Şevket Cinbir, “Toplantımızın konusu uzun yıllardır konuşulan, mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma hayatlarının iyileştirilmesi, çalışma süresinde barınmaları, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve çocuk işçilerin çalıştırılması konusunda alacak olduğumuz tedbirler hakkındadır.

Bu konuda bizim görevimiz üretici ve tarım işçisine eşit mesafede durarak, sarf edilen emeğin karşılığının verilmesini sağlamak ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden mevsimlik işçi olarak gelen vatandaşlarımızın sosyal haklarını korumaktır. Bu önemli konuda Samsun, tarım işçilerine yönelik yapılan iyileştirmeler noktasında öncü şehir olma yolundadır” diye konuştu. 
  
İHA