Taylor Swift rekora doymuyor

TAKİP ET

Taylor Swift, yeni albümü "The Tortured Poets Department" ile rekorlar kırmaya devam ediyor. Albüm, ABD'de bir günde 1,6 milyon kopya satışıyla Nielsen'in albüm satışlarını izlemeye başlamasından bu yana en çok satan albümler arasına girdi. Bu satışların yaklaşık 1,4 milyonu geleneksel formatlardan, yani vinil, CD ve kaset gibi kaynaklardan geldi.

Albümün çıkışından itibaren Spotify'da da büyük ilgi gördü. İlk gününde dünya genelinde 300 milyondan fazla kez dinlendi ve Spotify tarihinde önemli bir başarı elde etti.

Bu başarı, Swift'in albüm satışlarını son 1990'lardan beri duyulmamış seviyelere çıkardı. Swift'in albümü, Adele'in "25" albümüyle 2015'te ve Nsync'in "No Stringsattaated" albümüyle 2000'de elde edilen yüksek satış rakamlarının ardından bu seviyelere ulaşan yalnızca üçüncü albüm oldu.

Diğer dikkat çeken albümler arasında, Beyoncé'nin "Cowboy Carter" adlı albümü (407 bin satış) ve Ariana Grande'nin "Eternal Sunshine" albümü (227 bin satış) yer alıyor.

Taylor Swift'in müziğini dağıtan Universal Music, geçtiğimiz aylarda TikTok ile yaşadığı telif hakkı anlaşmazlığı sonucunda Swift dahil birçok sanatçının şarkılarını platformdan çekmişti. Ancak geçen hafta Swift, müziğini TikTok'a geri getirmeye karar verdi.