Tayvan'ı Sarsan Büyük Deprem: Binalar Yıkıldı, Tsunami Uyarısı Geldi

TAKİP ET

Tayvan'ın Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Özellikle Hualien kentinde bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi tsunami uyarısında bulundu. Tsunami dalgalarının 3 metreye kadar yükselebileceği belirtilirken, seferlerin iptal edildiği Okinawa'daki Naha Havalimanı boşaltıldı.

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Hualien kentinin 18 kilometre güneyinde olduğunu duyurdu. Sarsıntı, 34,8 kilometre derinlikte gerçekleşti ve bölgedeki bazı yapıların yıkılmasına neden oldu.

Bu büyük depremin ardından 6,4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha kaydedildi. USGS, ikinci depremin ilk sarsıntıdan 20 dakika sonra Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda meydana geldiğini bildirdi.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi, tsunami uyarısını kuzey bölgeleri için yaparken, bu depremin son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu belirtti. USGS, Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğinde dalgaların ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Deprem sonrası Tayvan'ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandı. Hualien'in doğu kıyısındaki Suhua Otoyolu da çöküntüler nedeniyle ulaşıma kapatıldı. 1999'da Taipei'nin güneyinde yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 2 bin 400 kişi hayatını kaybetmişti.

Japonya Meteoroloji Ajansı, tsunami uyarısını güneybatısındaki Okinawa ve Miyakojima adaları için yaptı. Japonya'da ise Naha Havalimanı'nın boşaltıldığı bildirildi. Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) ise tsunami tehlikesi nedeniyle kıyı bölgelerinin boşaltılması uyarısında bulundu.

Tayvan Tayvanı Sarsan Büyük Deprem 7 4 büyüklüğünde deprem Tsunami Uyarısı Geldi