TBMM Genel Kurulu Üçüncü Kez Toplanamadı: Çalışmalar, Bayram Tatilinden Sonra Devam Edecek

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimleri nedeniyle ara verilen TBMM Genel Kurulu, bugün de Başkanlık Divanı oluşmadığından üçüncü kez toplanamadı. Çalışmalar, 16 Nisan'da yeniden başlayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla 2 Nisan'da toplanmak üzere çalışmalarına bir ay ara vermişti. Ancak bugün de Başkanlık Divanı oluşmadığından dolayı, TBMM Genel Kurulu üçüncü kez toplanamadı. Birleşim, 16 Nisan’da yeniden toplanmak üzere kapatıldı.

TBMM'nin çalışmalarına, yerel seçimler nedeniyle 1 Mart'ta bir ay süreyle ara verilmişti. 2 Nisan’da tekrar çalışmalara başlaması planlanan TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı oluşmadığı için toplanamamış, 3 Nisan'da birleşim tekrar kapatılmıştı. Benzer bir durumun 3 Nisan'da da yaşanması üzerine, bugün yeniden birleşim açıldı ancak TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı oluşmadığı için üçüncü kez toplanamadı.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, durumu şu sözlerle açıkladı: “Başkanlık Divanı teşekkül etmediğinden çalışmalarımıza başlayamıyoruz. Bu nedenle, denetim konularını ve kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 16 Nisan 2024 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu TBMM Genel Kurulu Üçüncü Kez Toplanamadı Çalışmalar Bayram Tatilinden Sonra Devam Edecek Başkanlık Divanı TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca durumu şu sözlerle açıkladı samsun haber gündem haber