Tek Anadolu kulübüydü! Samsunspor o özelliğini kaybetti...

TAKİP ET

Samsunspor, futbol ve basketbol branşlarında Süper Lig'de yer alan tek Anadolu kulübü unvanını kaybetti. Basketbol takımının küme düşmesinin kesinleşmesiyle, artık Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş dışında iki branşta da Süper Lig'de mücadele eden bir kulüp takımı kalmadı.

Samsunspor, bu sezon futbol ve basketbolda Süper Lig seviyesinde şehrini temsil etme başarısı gösterdi. Ancak basketbol takımı, ligde kalma mücadelesine haftalar öncesinden havlu attı ve son olarak bugün deplasmanda Pınar Karşıyaka'ya 103-71 mağlup olarak Türkiye Basketbol Ligi'ne düştü.

Basketbolda sezon boyunca 27 maçta sadece 3 galibiyet alarak 24 mağlubiyet yaşayan Samsunspor, 16 takımlı ligde son sırada yer alarak küme düşmeyi garantiledi. Kırmızı-beyazlılar, kalan 3 haftada prestij maçlarına çıkacak ve Bahçeşehir'i içeride, Galatasaray ve Beşiktaş'ı ise deplasmanda karşılayacak.

Diğer yandan Samsunspor Futbol Takımı, Beşiktaş maçı öncesinde 31 maçta topladığı 37 puanla küme düşme hattının hemen üzerinde yer alıyor. Kırmızı-beyazlılar, Beşiktaş, Anadolu Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük mücadelelerinden alacakları puanlarla ligde kalmayı hedefliyor.

samsunspor futbol basketbol samsun