Tek Kullanımlık Numaralar 101: Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şeye Hızlı Bir Giriş

TAKİP ET

Gizliliğinizi korumak ve kimliğinizin çalınma olasılığını azaltmak istiyor musunuz? Bir hizmete kaydolduğunuzda tek kullanımlık numaraları kullanmanız daha iyi olur.

Ama bunlar gerçekten nedir? Bu makale, nasıl satın alınacağı da dahil olmak üzere temellerini kapsayacaktır.

Tek kullanımlık numaralar... bunlar nedir?

Geçici telefon numaraları genellikle bir sosyal medya platformuna kaydolmak amacıyla sınırlı bir süre için kullanılabilir. Genellikle, gerekirse yeni bir numara almak için servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekir. Seçtiğiniz sağlayıcıya bağlı olarak, uzun bir işlem süresi bile söz konusu olabilir.

Ama gibi bir telekom sağlayıcısının yardımıyla Hottelekom, yeni bir numara almak için bir cep telefonu servis sağlayıcısından izin almanıza gerek yoktur. Kendiniz için bir tane almak çok kolay!

Ve diğer türlerden farklı olarak sanal sayılar, kullanıldıktan sonra sona erdiği için ilgili bir abonelik ücreti yoktur. Hesap doğrulaması için tekrar erişmeniz gerekirse, aynı numaraya geçici erişim için ödeme yapabilirsiniz.

Tek kullanımlık numara alma

Sürecin uzayacağından endişeleniyorsanız endişelenmeyin. Tüm sürecin, çevrimiçi bir e-kitap gibi bir dijital ürün sipariş etmek kadar kolay olduğunu düşünün. Hottelecom ile nasıl edinebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Kesin süreç, çeşitli sağlayıcılar arasında biraz farklı olabilir, ancak genel akış aynı olmalıdır.

1. Ana sayfaya gidin

VoIP ve teklifleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız burası tam yeri. Tek kullanımlık bir numaranın sizin için en uygun olduğundan emin olmak için etrafınıza da bir göz atmanızı öneririz.

Orada "Çevrimiçi Sanal Numara Satın Al" yazan büyük bir mavi düğme olmalı. Sadece o düğmeye tıklayın. Bu, geri kalan adımları gerçekleştireceğiniz farklı bir sekmenin açılmasını tetiklemelidir.

2. Aradığınız numara türünü seçin

Burada "1. Adım: Numara türünü seçin" ifadesini görürsünüz. Hottelecom bunun için ücretsiz, faks, SMS, arama ve tek kullanımlık SMS numaraları dahil olmak üzere birkaç seçenek sunar. Lütfen diğer sağlayıcılar için seçimin farklı adlandırılabileceğini unutmayın. En azından amacımız için sonuncuya tıklamalısınız.

Ardından, hizmetinizi kaydetmek istediğiniz ülkeyi seçin. Bunu yaptıktan sonra, açılır menüden numarayı kullanabileceğiniz hizmetlerin bir listesini seçebileceksiniz. Orada göremiyorsanız "Diğer" seçeneği vardır.

3. Kaydolun

Böylece bilgileri doldurmanıza gerek kalmaz, bir sonraki adıma geçmek için Google Sign In düğmesini kullanmanız yeterlidir. Aksi takdirde, Kaydol düğmesini tıklayın ve sizden istenen tüm bilgileri doldurun.

Zaten bir Hottelecom hesabınız varsa, bu adımı atlayın.

4. Satın alma işleminiz için ödeme yapın

Her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için ayrıntıları gözden geçirin. Ardından, ödemeye devam edin. Hottelecom birçok ödeme yöntemini kapsıyor, bu yüzden endişelenmenize gerek yok. Ayrıca ödeme yapıldıktan hemen sonra da kullanabileceksiniz.

Tek kullanımlık numaraların satın alınmasıyla ilgili hızlı SSS

Satın almakla ilgileniyorsanız, önce bunu okumadan yapmayın. Devam etmeden önce satın alma kararınız hakkında tamamen bilgilendirilmenizi istiyoruz.

Numarayı almak için belirli şartlara uymanız gerekiyor mu?

Hayır, hiç de değil! Ülkenizde bir tane satın almak yasal olduğu sürece, bunu yapabilirsiniz. Var olan bir gereksinime en yakın tek şey, numara için ödeme olacaktır.

Kaç tane alabileceğiniz konusunda bir sınır var mı?

Hiç de bile. İstediğiniz numara müsait olduğu sürece kullanabilirsiniz. İstediğiniz kadar sipariş vermekten çekinmeyin!

Tek kullanımlık sanal numara almanın dezavantajları var mı?

Bir tane alma sebebiniz, numaranın amacına uygunsa, herhangi bir dezavantaj olmamalıdır. Örneğin, telefonunuzu sürekli değiştiriyorsunuz, bu nedenle telefon numaranızı her zaman yeniden doğrulamanız gerekiyor. Bu durumda, süresi dolmayan normal bir sanal numarayla daha iyi durumda olabilirsiniz.

Geçici bir numara nasıl çalışır?

Satın aldıktan sonra, onu kullanabileceksiniz. Hottelecom ile tüm süreç iki adımda yapılabilmektedir. Kullanılabileceği hizmete kaydolmak için numarayı kullanmanız yeterlidir. Ardından, onay kodunu bekleyin. Kişisel hesabınızda "SMS mesajı" olarak görünecektir.

Bundan nerden alabilirim?

Bugün çok fazla telekom şirketi var, bu yüzden bu bir problem olmamalı. Daha büyük endişeniz, sözünü yerine getiren bir sağlayıcı seçmek olmalıdır. Bu nedenle, yalnızca VoIP endüstrisinde kanıtlanmış bir sicile sahip olanlara bağlı kalmak önemlidir.