Tekel Bayi ve Kahveci Esnafı Sicil Affı Bekliyor

TAKİP ET

Hükümetin çıkardığı yeni af ve yapılandırma yasası kapsamına kahvecilere ve tekel bayilere kesilen cezalarında eklenmesi gerektiğini talep eden Başkan Mustafa Kara, 'sicil affı' istedi

Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara, hükümetin SGK, vergi borçları ve idari para cezaları ile ilgili getirdiği af ve yapılandırma yasasının genişletilmesi, tekel bayilerin akşam saat 22.00'den sonra satış yaptıkları gerekçesi ile kesilen fahiş cezaların iptal edilmesi ve sicil affı çağrısında bulundu.

Mustafa Kara, özellikle tekel bayileri üzerindeki satışı engellemeye yönelik baskıların ve kesilen birçoğu haksız, astronomik cezaların affedilmesini gerektiğini kaydetti.

CEZALAR ÇOK AĞIR

Kahveciler Odası Başkanı Kara, şöyle konuştu; "Yaşanan enflasyon ve ekonomik kriz esnafı yok olma noktasına getirmişken, vergi ve SGK ödeme ve cezalarının yapılandırılması bir nebze nefes aldırmışken, bayilerimizin ve esnafımızın boynunu asıl büken tekel bayilerine kesilen cezalar ve sicildir. Biz esnaflarımız adına tekel bayilerine kesilen cezaların affedilmesini ve sicil affının da çıkarılmasını bekliyoruz. Bu af kapsamına özellikle kahvehanelere kapalı alanda sigara içildiği için kesilen cezalar da alınmalıdır. Esnafımızın bu kapsama alınması çok önemli mağduriyetleri giderecektir."

Nazım AKPINAR