Tekkeköy'de Kadınlara Dijital Pazarlama ve Okuryazarlık Eğitimi Verildi

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Vodafone Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen Dijital Benim İşim Projesi, Tekkeköy ilçesinde kadınlara yönelik eğitim programı düzenledi. Projede, kadınların dijital dünyaya entegrasyonu ve teknolojiyi kullanarak iş gücüne katılımlarının desteklenmesi hedefleniyor.

Tekkeköy ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim programında, katılımcılara dijital pazarlama ve dijital okuryazarlık konularında eğitim verildi. Eğitimde elektronik haberleşme, mobil imkanlar ve hizmetlerden faydalanma, sosyal medya kullanımı, arama motorlarının kullanımı, bilinçli bilgi iletişim teknolojisi kullanımı, mobil pazarlama, e-posta pazarlama ve e-ticaret gibi konular ele alındı.

Eğitimci Bülent Kaçak, projenin amacının kadın girişimcilere destek olmak ve onları dijital pazarlama alanında bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Mahallelere gidilerek dijital medya konusunda eğitim veriyoruz. Kadınları dijital ortamda aktif hale getirmek ve ürettikleri ürünleri satmalarını teşvik etmek önemli bir adımdır" dedi.

Eğitime katılan Merve Irmakoğlu ise internet platformlarında girişimcilik yapmanın önemini kavradıklarını ve sosyal medya kullanımı konusunda bilgi edindiklerini ifade etti. İrmakoğlu, "Sosyal medya kullanımının ve internet üzerindeki varlığın artırılmasının önemini anladık. Bu eğitim sayesinde kitlelere daha etkin bir şekilde ulaşmanın yollarını öğrendik" şeklinde konuştu.