Tekkeköy'de tarih hayat buluyor

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 1900'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen Hamzalı Tarihi Tren Garı, restore ediliyor. Başkan Togar, "Burası eğitim, kültür ve kurs merkezi olarak hizmet verecek "dedi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 1900'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen Hamzalı Tarihi Tren Garı, Tekkeköy Belediyesi'nin başlattığı çalışma ile restore ediliyor. Gar, müze kimliğinin yanı sıra kurs ve etkinliklerin düzenleneceği bir merkez olacak. 

ASLINA UYGUN 
RESTORE EDİLİYOR 

Çalışmayla ilgili bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "1900’lü yıllarda inşa edilen, uzun yıllar nice hüzne sevince tanık olan, ilçemizin tarihi büyüsünü günümüze yansıtan, asırlık yapımızı korumak amacıyla başlattığımız restorasyon projelerimizden birisi olan Hamzalı Tarihi Tren Garı’nda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi dokusuna zarar vermeden, aslına uygun bir şekilde restore edeceğimiz tren garımız, çalışmalar sona erdiğinde bölgenin tarihini yansıtan eşyaların sergilendiği müze olmanın yanında ayrıca eğitim, kültür ve kurs merkezi olarak hizmet verecek "dedi. 

HERŞEY TEKKEKÖY İÇİN 

Başkan Togar şöyle devam etti; "Vatandaşlarımız için manevi değere sahip eşyaları sergileyeceğimiz müzemizi ziyaret edenler aynı zamanda içinde bulunacak olan cafede çay ve kahve eşliğinde kitap okuyup, eğitim ve kurs merkezimizden de faydalanabilecekler. Her şey daha güzel bir Tekkeköy için." Zekeriya FIRAT